Condamnata la 2 ani de inchisoare, dupa ce a incercat sa santajeze un medic stomatolog

0

La data de 23.09.2016, Curtea de Apel Bacău a respins ca nefondat apelul declarat de apelanta-inculpată DIMOFTE MARICICA împotriva sentinței penale anterioare.
De asemenea, a respins cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău cu privire la infracţiunea de şantaj și a condamnat-o pe inculpata DIMOFTE MARICICA, la pedeapsa închisorii de 2 ani, pentru săvâşirea infracţiunii de şantaj. Totodată, a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare și a fixat termen de încercare pe o durată de 4 ani de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.

Informaţii suplimentare
În fapt, în ziua de 19.11.2014, DIMOFTE MARICICA s-a prezentat la un cabinet stomatologic, unde a fost supusă unui control stomatologic şi i s-a aplicat o plombă. Ulterior, sub pretextul de malpraxis, i-a solicitat medicului stomatolog care a efectuat intervenția medicală suma de 10.000 euro, amenințându-l că va da publicităţii prin intermediul mass – media presupusul caz de malpraxis imputabil acestuia. În schimbul tăcerii sale, aceasta a pretins, pe lângă cei 10.000 de euro, şi tratament medical gratuit.
În aceste condiții, persoana vătămată a depus denunț la Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Bacău, care a sesizat imediat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.
Ca urmare a denunţului, ofiţerii de poliție judiciară ai DGA – SJA Bacău, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău au organizat prinderea în flagrant, la data de 21.11.2014, inculpata fiind surprinsă în timp ce primea de la partea vătămată suma de 2000 de euro, reprezentând un avans din suma cerută iniţial. De asemenea, asupra acesteia a fost găsit un înscris olograf, în conţinutul căruia inculpata menţiona că a primit suma de 2000 de euro, precum şi faptul că urmează să primească restul banilor în mai multe tranşe, obligându-se în schimb, să nu se adreseze instituţiilor mass-media pentru a defăima activitatea profesională a medicului.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.