Concluzia este clara. Bacauanii considera ca pretul de 300 lei/an este mult prea mare pentru un loc de parcare

   

Vineri, administratia Viziteu a pus in dezbatere publica proiectul de regulament pentru digitalizarea si utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Bacau. Timp de 10 zile, orice persoana poate trimite solicitari in ceea ce priveste acest regulament.

   

Cel mai important aspect propus de autoritati este ca pretul anual pentru un loc de parcare va fi de 300 lei, iar locuitorii vor avea locul rezervat in intervalul 17:00 – 08:00.

De vineri pana luni, in mediul online s-au strans sute sau chiar mii de comentarii vis-a-vis de aceasta taxa. Concluzia este una singura: taxa este mult prea mare! In Bucuresti un loc de parcare variaza intre 33 si 77 lei pe an, in Brasov intre 120 si 156 lei iar in Oradea incepe de la 120 lei/an. In Onesti, in judetul Bacau, pretul unui local de parcare este 80 lei pe an.

Bacauanii care si-au exprimat punctul de vedere cu privire la aceasta taxa s-au declarat nemultumiti sa plateasca de 2-3x impozitul la masina pentru locul de parcare sau 2x impozitul pe apartament. Mai mult decat atat , bacauanii s-au declarat nemultumiti si de faptul ca platesc o suma atat de mare, iar locul de parcare sa fie ocupat pana la ora 17:00 de altcineva.

„Plătesc 300, dar locul de parcare să fie doar al meu. Nu cu program!” a spus Aurelian

Un alt bacauan spune ca taxele locurilor de parcare sunt pentru tari mult mai bogate :

„Domnule primar Lucian Daniel Stanciu Viziteu ! Inainte de a te gândi sa pui taxe de Londra te-ai întrebat cât este un salariu in România ?? Cu 300 de euro pe luna într-un oraș ruinat și fără industrie voi puneți taxe de Uk ?” a spus Stefan

Mihaela da un sfat administratiei, precizand ca putem lua lectii de la vecinii din Piatra Neamt, unde sistemul functioneaza de multi ani:

„Cred ca ar trebui consultati vecinii nostri , ma refer la Piatra Neamt, unde acest sistem de parcari rezidentiale functioneaza de foarte mult timp. In 2009 exista parcare rezidentiala cu plata. In 2021 tariful practicat este de 150 ron/an pf si 300 ron/an pj. Nu trebuie sa inventam noi roata, pt ca deja este folosita cu succes de altii…”

Preturile vehiculate de bacauani, care ar fi decente si in concordanta cu veniturile sunt undeva intre 100 si 200 lei.

Care este pretul corect pe an, pentru un loc de parcare in Municipiul Bacau?
100 lei
150 lei
200 lei
250 lei
300 lei
Created with Poll Maker
proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-regulamentului-pentru-atribuirea-utilizarea-si-digitalizarea-locurilor-de-parcare-din-municipiul-bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here