Comunicat de presa: Crearea unei infrastructuri suport de incubare a afacerilor Hub pentru tineret – Cinema Orizont

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Municipiul Bacău, ȋn calitate de beneficiar, implementează proiectul Crearea unei infrastructuri suport de incubare a afacerilor Hub pentru tineret – Cinema Orizont”, cod SMIS 124109.

Data ȋnceperii proiectului este 29.05.2019 iar data finalizării proiectului este 23.03.2023.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea mediului antreprenorial în municipiu şi ȋn regiune prin sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale din domeniul creativ, dezvoltarea competitivităţii economice locale şi consolidarea poziţiei pe piaţă a ȋntreprinderilor mici şi mijlocii.

Prin consolidarea, reconfigurarea şi modernizarea fostului cinematograf Orizont se vor crea spaţii destinate unui incubator de afaceri pentru tinerii antreprenori.

Incubatorul de afaceri va avea rolul de a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate, firmele selectate fiind găzduite pe o perioadă determinată de timp (ciclul de incubare), interval în care beneficiază de suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri. Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, incubatorul va oferi un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Crearea şi dezvoltarea unui incubator de afaceri pentru stimularea mediului antreprenorial pe plan local şi în regiune.
  • Creşterea gradului de ocupare al incubatorului până la 70% cu firme rezidente aflate în perioada de incubare, până la finalul perioadei de implementare.
  • Creşterea numărului locurilor de muncă create cu cel puţin un angajat pentru fiecare întreprindere incubată sau accelerată, până la finalul implementării proiectului.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Valoarea totală a proiectului este de 21.370.616,88 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 9.534.057,70 lei.

 Persoană de contact: Anghel Adrian – Manager Proiect, Director la Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău, tel/ fax: 0234/512.726, office@adlbacau.ro.

Lasa un comentariu

1 comentariu

  1. Patru ani pentru atata lucru?
    Adica in anul electoral al mandatului viitor…
    Ce oameni jalnici!….
    Odihniti-va in pace consiglieri ,primar si vice primari!

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here