VIDEO: Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” se va moderniza. Muzeul se muta pe strada N.Titulescu, unde CJ va investi 7 milioane de euro in reabilitare si extindere

6

Muzeul „Iulian Antonescu” se va muta pe strada Nicolae Titulescu, in cladirea unde isi are sediul Muzeul de Arte. In locul muzeului, se va infiinta Biblioteca Judeteana. De asemenea, cladirea fostului muzeu Iulian Antonescu ( strada 9 Mai ) se va moderniza prin PNRR- valoarea investitiei fiind de 32 de milioane de lei.

Ne propunem astfel să poziționăm această instituție (Biblioteca Judeteana) în zona centrală a orașului și să transformăm obiectivul, cu o suprafață desfășurată de aprox. 7000 mp, într-un spațiu primitor și modern, propice desfășurării activităților educativ- culturale. Vom crea astfel o zonă atractivă pentru cetățenii de toate vârstele, iubitori de carte și de modern, un cadru ce va combina un mediu reconfortant- mult spațiu verde- cu beneficiile oferite de lectura unei cărți bune.” a declarat anul trecut presedintele CJ Bacau – Valentin Ivancea

Muzeul Iulian Antonescu – din strada N. Titulescu – va beneficia de aproximativ 7 milioane de euro ~ 34 milioane lei ( 2,5 milioane lei + tva vor veni din fonduri europene PNRR iar restul se vor bugeta de la Consiliul Judetean Bacau) pentru reabilitare, modernizare si extindere.

Proiectul vizează lucrări de renovare energetică aprofundată şi extindere a clădirii Complexului Muzeal Iuiian Antonescu situată în strada Nicolae Titulescu nr. 23, Municipiul Bacău. Principalele obiective preconizate prin realizarea investiţiei constau în:

 • reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire (kWh/m2 an);
 • reducere a consumului de energie primară totală (kWh/m2 an);
 • consumul de energie primară utilizând surse regenerabile la finalul implementării
  proiectului (kWh/m2 an);
 • reducere anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2 m2 an);
 • persoane care beneficiază de măsuri pentru adaptarea la schimbările climatice;
 • instalarea unei staţii cu două puncte de încărcare pentru vehiculele electrice.
  De asemenea, prin proiect sunt prevăzute şi lucrări conexe de reparare a trotuarelor de protecţie, amenajarea şi eficientizarea energetică a mansardei cu funcţiunea de spaţiu tehnic util.

Cum va arata cladirea Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

6 comentarii

 1. Dacă cei de la CJ au atâtea milioane poate mai fac niște locuri la creșe și grădinițe de stat ca ca pana la biblioteci și muzee băcăuanii au mai repede nevoie sa aibă unde lasă copii sa crească mari sa aibă peste ani cine sa viziteze aceste muzee de milioane! Rușine pt un oraș asa mare cu atâta tinerețea fie 40 de locuri pt cei mici la o cresa! Investiți oameni buni acești bani cu folos dacă tot ii aveți!

 2. Intr-un oras in care au mai ramas trei babe schioape și câțiva puștani cu bucile pe jumătate goale pe motiv de lipsă curele din magazine… pistă de biciclete, 3 muzee și nu știu câte case memoriale chiar sunt necesare…

 3. Cu acești bani trebuia construită o bibliotecă nouă și cele două clădirii reabilitate, clădirea de pe 9 Mai a fost construită în 1992 specail pentru muzeu. Ceea ce nu stiu cei de la consiliul și nu li s a spus de către ”specialiștii de la muzeu” e că aceste două instituții au un patrimoniu foarte bogat și nu pot să l mute sau să l distrugă așa cum doresc unii. Există niște legi, niște reguli. Domnul Ivancea deși știe foarte bine ( degeaba a trimis controale) că la Complexul Iulian Antonescu se comit infractiuni, se încalcă lgea, oamnei sunt amaenițati, nu a luat nici o măsură.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.