Compania Regionala de Apa Bacau, salvata de Curtea de Apel

0

Printr-o decizie pronuntata la 12 octombrie, Curtea de Apel a “salvat” de la plata Compania Regionala de Apa (CRAB). Un complet de judecata condus de magistratul  Loredana Albescu a decis sa anuleze nota de constatare prin care Autoritatea de Management (AM) POS Mediu impunea CRAB o corectie de 5 la suta la un contract de consultanta, in suma de peste 36 milioane lei, atribuit asocierii de firme Fichtner – Interdevelopment.

Judecatorii au admis actiunea CRAB impotriva AM POS Mediu, fapt ce a dus la anularea Deciziei si a Notei de constatare prin care Autoritatea de Management impunea furnizorului de utilitati corectia de peste 1,8 milioane lei. Potrivit portalului de justitie www.just.ro, solutia Curtii de Apel este atacabila cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Un contract dubios

In aprilie, in urma unui control efectuat de ministerul de resort la CRAB, AM POS Mediu a decis sa aplice o corectie de 5 la suta la un contract atribuit in septembrie 2011 (anunt atribuire nr.  114634/08.09.2011), in urma organizarii unei licitatii restranse. Conform siturilor de achizitii publice, la licitatie s-a prezentat o singura oferta: cea formulata de asocierea de firme amintita. Potrivit informatiilor oficiale, Fichtner si Interdevelopment urmau sa asigure asistenta tehnica pentru proiectul de modernizare si extindere a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau.Valoarea contractului depasea 36,5 milioane lei.

Reprezentantii ministerului au imputat CRAB modul dubios de incredintare a contractului, prin licitatie restransa, precum si “reducerea nejustificata a perioadei cuprinse intre data transmiterii anuntului de participare spre publicare si data limita de depunere a candidaturilor”.

Oficialii CRAB s-au aparat apreciind ca sustinerile AM POS Mediu nu au o  baza reala, furnizorul de utilitati contestand decizia de corectie in valoare de peste 1,8 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.