Compania lui Dorinel Umbrarescu va construi 8,7 kilometri din Autostrada Transilvania pentru circa 59 milioane de euro

1

Asocierea UMB – Tehnostrade, detinuta de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, a castigat contractul de proiectare si executie a 8,7 km din autostrada Transilvania. Desi este un tronson scurt de autostrada, acesta este unul important pentru ca vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii – Gilau de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau si Satu Mare. Contractul prevede proiectarea si executia autostrazii in maxim doi ani si s-a semnat la aproximativ 6 luni de cand UMB si Tehnostrade au castigat licitatia, intarziere cauzata de o contestatie.

romstrade_autostradaPotrivit informatiilor de pe portalul electronic de licitatii publice, CNADNR a semnat pe 22 aprilie contractul cu asocierea UMB Spedition si Tehnostrade pentru proiectarea si executia unui tronson din Autostrada Transilvania: sector 3A, Cluj Vest (Gilau) – Mihaiesti, km 0+000 – km 25+500, tronsonul 3A1, km 0+000 – km 8+700.
Contractul s-a semnat la aproximativ 6 luni de cand UMB-tehnostrade castigase licitatia, din cauza unei contestatii formulate de asocierea Selina, Doprastav AS si Sodi Constructii, contestatie admisa la finele anului trecut de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Pentru acest proiect CNADNR a primit 13 oferte dintre care a admis 5. Criteriul de atribuire a fost cel mai mic pret.
Pentru a proiecta si construi tronsonul de autostrada Gilau-Nadaselu, lung de 8,7 kilometri asocierea va incasa circa 59 de milioane de euro (258,2 milioane de lei, fara TVA). 

Initial, potrivit anuntului de participare, CNADNR estima valoarea contractului la 316,7 – 348,4 milioane de lei, finantarea lucrarilor urmand a fi realizata de la bugetul de stat. Gilau-Nadaselu, primul tronson din Autostrada Transilvania scos la licitatie din cele sase cedate de Bechtel. Tronsonul in cauza din Autostrada Transilvania este primul scos la licitatie dupa ce a fost abandonat de catre firma americana Bechtel, cea care trebuia sa construiasca toate tronsoanele Autostrazii Transilvania, de la Brasov la Bors. Dintre acestea, compania americana a reusit sa finalizeze doar 54 de kilometri de autostrada intre Campia Turzii si Gilau (Cluj Napoca) si a ramas sa termine, cu termen final 2013, alti 60 de kilometri intre Suplacu de Barcau si Bors.

Chiar daca vorbim de un tronson relativ scurt, doar 9,7 kilometri, acesta este unul important pentru ca va functiona ca o Centura ocolitoare in partea de vest a Municipiului Cluj-Napoca, unind doua drumuri nationale – DN1 spre Bihor si DN1F spre Zalau si Satu Mare. Practic, tronsonul Gilau-Nadaselu vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii – Gilau (54 km) de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau.

Potrivit informatiilor de pe e-licitatie.ro, durata contractului este de 6 ani, din care 6 luni perioada de proiectare, un an si jumatate executia si 4 ani de perioada de garantie. Compania UMB Spedition si firma Tehnostrade sunt detinute de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu si, in asociere cu compania Carena SpA Impresa di Costruzioni a realizat cei 9,5 km de autostrada din lotul 1 al Autostrazii Timisoara – Lugoj. Asocierea a realizat si inaugurat respectivul tronson de autostrada cu aproape 6 luni inainte de termenul de finalizare contractual – o premiera pentru constructia de autostrazi din tara noastra.

Sursa: Hotnews

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.