Comerciant de tigari de contrabanda, prins la Piata Centrala


La data de 06 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au efectuat verificări cu privire la modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorii economici și persoanele fizice de pe raza municipiului Bacau, cu scopul descurajării comercializării unor produse în afara cadrului legal.

Totodată au desfășurat activități preventiv-reactive pentru îmbunătățirea climatului de siguranță civică si asigurarea respectării cadrului legal. În urma activităților desfășurate au fost verificați 10 operatori economici, au fost aplicate 2 sancțiuni principale în valoare totala de 21.500 lei și 2 sancțiuni complementare de confiscare a sumei de 144 lei conform OUG 28/1999R. De asemenea, a fost constatată o contravenţie conform Regulamentului de punere în aplicare a Codului vamal şi sancţionată de autoritatea vamală competentă și indisponibilizate 144 de ţigarete fără marcaje fiscale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în Piata Centrală a municipiului Bacău a fost depistat un bărbat de 47 de ani care detinea asupra sa cantitatea de 144 țigarete care nu purtau timbre fiscale emise de autoritățile române. Polițiștii au procedat la ridicarea bunurilor interzise la deținere, urmând ca țigaretele indisponibilizate să fie direcționate către autoritatea vamală competentă să aplice sancțiunea contravențională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.