Combinatul de la Otelul Rosu va fi repornit de Umbrarescu. Grupul UMB va investi 300 de milioane de euro si va crea peste 600 de locuri de munca

0

Combinatul siderurgic Oţelu Roşu va fi redeschis, în contextul în care grupul UMB, condus de Dorinel Umbrărescu, are prevăzute aici investiţii de peste 300 de milioane de euro, care vor genera peste 600 de noi locuri de muncă, a anunțat Marcel Ciolacu. Investiţia vine să asigure producţia materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România.

Nea Sorin, Mihai, Tibi şi Costel au lucrat toată viața în Combinatul de la Oțelul Roşu. Ei au deschis noua linie de producție şi tot ei au închis-o după Revoluție. Acum sunt încrezători că vor auzi din nou sunetele de la cuptoare! Mi-au povestit cât de mare le-a fost bucuria când au aflat că un român a preluat combinatul pentru a-l redeschide, nu pentru a-l arunca la fier vechi ca foştii proprietari. Combinatul Oțelul Roşu va fi salvat și redeschis! Grup UMB, condus de domnul Umbrǎrescu, va investi aici peste 300 de milioane de euro și va crea peste 600 de locuri de muncă noi. Investiția vine să asigure producția materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România.” a declarat premierul Romaniei – Marcel Ciolacu

Combinatul de la Oțelu Roșu, deschis în 1796

Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior la Reşiţa, Marcel Ciolacu a declarat că va reveni la Oţelu Roşu pentru a urmări modul în care se continuă investiţia în fostul combinat.

Premierul Marcel Ciolacu, însoţit de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în judeţul Caraş-Severin.

Oţelu Roşu este cunoscut ca un centru al metalurgiei feroase, fiind atestat pentru prima oară în anul 1796, în vremea Imperiului Habsburgic. Combinatul a fost privatizat în anul 1999 şi în 2012 producţia a fost oprită, intrând în insolvenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.