Cod portocaliu in judetul Bacau, in intervalul 22.03.2013, ora 18.00 – 23.03.2013, ora 08.00

0

În intervalul orar 10.00 – 18.00, în ziua de 22 martie 2013, judeţul Bacău este sub atenţionare COD GALBEN de precipitaţii, ninsori viscolite, răcire accentuată şi vânt ce va avea intensificări cu viteze de 55 – 60 km la oră. Potrivit avertizării meteorologice, în Moldova ninsorile se vor extinde treptat dinspre nordul regiunii, iar viteza vântului va depăşi temporar 80 – 90 km la oră, în special în zonele de munte.

La nivelul judeţului Bacău, a avut loc o şedinţă operativă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care prefectul Claudiu – Octavian Şerban a dispus structurilor responsabile măsurile specifice impuse.

Astfel, au fost activate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, sunt monitorizate permanent cotele râurilor, drumurile naţionale, judeţene şi locale pentru degajarea carosabilului de eventualele obiecte care ar putea fi aduse de vântul puternic pentru a nu se crea blocaje în trafic. Echipele de intervenţie ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi, Grupării Mobile de Jandarmi, E-ON ELECTRICA, E-ON GAZ, Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia de Gospodărire a Apelor „Siret” sunt pregătite să acţioneze în vederea prevenirii şi diminuării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase prognozate pentru intervalul de timp 22.03.2013, ora 18.00 – 23.03.2013, ora 08.00, când şi pentru judeţul Bacău este prognozată înrăutăţirea vremii cu avertizare meteorologică COD PORTOCALIU.

Atenţionăm cetăţenii judeţului Bacău să nu plece la drum fără o informare corectă a stării carosabilului în prealabil şi fără echipare corespunzătoare a autovehicolului, reducerea vitezei în trafic şi adaptare permanentă la condiţiile de drum.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.