Cod galben. Ploi si grindina in Bacau

0

Judetul Bacau se afla sub avertizare cod galben, in intervalul 25 mai ora 12:00 – 25 mai , ora 23:00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice si averse torentiale, grindina, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20-25 l/mp si izolat de peste 30-40 l/mp. Intensificari ale vantului, cu rafale in general de 50-70 km/h, pe timpul averselor va va lua aspect de vijelie.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. COSNTANTIN ENE” al Județului Bacău recomandă populației, respectarea următoarelor măsuri:

❗Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Comentarii
Articolul precedentNetflix introduce taxa de partajare a conturilor si in Romania
Articolul următorGaleria Cora Bacău are o nouă identitate. Supernova a finalizat, cu succes, procesul de rebranding, parte a a investiției totale de 40 de milioane de euro

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.