COD GALBEN in bazinul hidrografic al raului Trotus

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica cod galben pentru intervalul 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 16.

Aceasta vizeaza posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

In judetul Bacau este vizat bazinul hidrografic al raului Trotus, impreuna cu afluentii acestuia din bazinul mijlociu si inferior si cursurile de apa necadastrate.
Astazi, 13 iunie 2018, a avut loc in cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, sedinta Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta generata de emiterea avertizarilor hidrologice cod galben si cod portocaliu.

Drept urmare, conducerea A.N. „Apele Romane” a dispus la nivel national pe zonele aflate sub avertizare, intarirea monitorizarii cursurilor de apa, pregatirea materialelor de interventie si asigurarea volumelor de atenuare in acumularile aflate in administrare. Totodata, vor fi atentionati detinatorii de acumulari piscicole pentru asigurarea tranzitarii viiturilor in mod corespunzator.

Data fiind caracteristica rapida a potentialelor precipitatii si a dificultatii localizarii nucleelor altfel decat prin avertizari meteorologice si hidrologice imediate, se va asigura intarirea colaborarii cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si autoritatile locale, in vederea diminuarii efectelor inundatiilor.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here