CNAIR nu are nici un protocol cu Politia Rutiera, pentru instalarea camerelor radar alaturi de cele pentru rovinieta

Publicitate

UPDATE 4 februarie 2019. CNAIR a transmis un comunicat oficial

„În urma informațiilor apărute în presă precizăm că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a deține rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj), ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației.”


UPDATE: Am cerut si un punct de vedere Politiei Romane, care a venit cu un raspuns:

„Conform legislației rutiere în vigoare, poliția rutieră poate constata contravenții și cu ajutorul unor mijloace, în condițiile în care acestea sunt certificate sau omologate și verificate metrologic, având ca destinație constatarea nerespectării regulilor la regimul circulației pe drumurile publice.

În ceea ce privește implementarea mijloacelor tehnice automate pentru constatarea nerespectării regimului legal de viteză, instituția noastră nu poate aprecia cu privire la o dată anume.” se arata in raspunsul oficial al Politiei Romane


In 2018, au aparut in presa mai multe articole in care se anunta ca de la 1 ianuarie 2019 camerele fixe pentru roviniete vor avea o noua utilitate, aceea de radar fix. Intr-un raspuns al CNAIR pentru Bacau.net, oficialii de la Compania de Drumuri au infirmat acest zvon :

„CNAIR SA nu are in acest moment vreun protocol cu Politia Rutiera care sa
aiba ca obiect instalarea de camera radar alaturi de cele folosite la
depistarea rovinietei.

De asemenea, nu avem cunostinta de vreun demers care sa prevada o astfel de
masura.”

Astfel, soferii pot sta linistiti deocamdata, intrucat camerele pentru roviniete nu se vor „updata” prea curand.

Lasa un comentariu

1 comentariu

  1. Drumuri nu s-ar face sa putem circula decent. Vi se pare logic ca in secolul 21 sa strabati 600 km in 9 ore? Atat dureaza sa parcurgi de la Bacau la Cluj, respectand viteza legala!

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here