CNAIR asteapta o noua solicitare de la Search Corporation pentru a putea rezilia contractul la A13 Bacau – Brasov

La mijlocul lunii iunie, compania Search Corporation, cea care realiza Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic la A13 Bacau – Brasov, a cerut rezilierea contractului, pe motiv ca nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice. Contractul, in valoare de 5 milioane de euro, a inceput in 2020 si urma sa fie finalizat in vara lui 2023.

Compania a reusit sa stabileasca traseul autostrazii insa nu s-a mai apucat de studii in teren din cauza costurilor prea mari :

În data de 10.12.2021 a fost avizată în cadrul CNAIR SA Analiza Multicriterială Etapa 2 (proiect preliminar). Până la aceasta dată, nu a fost înaintată notificarea privind demararea studiilor de teren de către Prestator.” ne-a transmis CNAIR in luna iunie

Pana in acest moment nu s-a reziliat amiabil contractul, intrucat pe legea veche nu era posibil acest lucru ( OUG 64 ). Conform noii legislatii, exista calea rezilierii amiabile, insa compania Search Corporation trebuie sa ceara din nou rezilierea contractului :

Până în prezent nu s-a ajuns la o înțelegere amiabilă a rezilierii acestui contract, fiindcă OUG 64 în forma inițială nu permitea rezilierea amiabilă a contractelor cu antreprenorii care au primit penalizări. Noul act normativ permite acest lucru, astfel că, în prezent, CNAIR așteaptă o nouă solicitare dacă Antreprenorul își menține poziția dinaintea emiterii noului act normativ.” se arata intr-un raspuns transmis de CNAIR pentru Bacau.net

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc, a precizat intr-o postare pe Facebook ca acest contract se va rezilia si in septembrie se va relua licitatia :

Se reziliază contractul de proiectare pe A13, iar în septembrie se va relansa licitația pentru proiectarea acestei autostrăzi.” a anuntat Bunduc


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentFOTO | Accident pe strada Mioritei. Trei persoane au fost ranite
Articolul urmatorCentrul comercial Cora isi va schimba numele in Supernova. Vor fi mai multe magazine, noi branduri iar parcarea va fi renovata

1 comentariu

  1. cand ciuma galbena locala se inchina de ani de zile la inalta poarta de la iasi iar colegii rosii din usl 2.0 au fugarit orice urma de investitor din zona esecul total e dupa colt.
    judetele din jur sunt pe un trend ascendent economic si culeg roadele intereselor meschine ale fortelor politice bacauane.
    ne vom pacali cu drumul spre mare si de tranzit,plus valoarea o vor vecinii.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.