CNAIR ar putea deschide circulaţia pe o porţiune din A7 chiar de luna viitoare

0

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că o secțiune de 14 kilometri din Lotul 2, Mizil – Pietroasele (din totalul de 28,35 km), ar putea fi deschisă circulației chiar din luna august, chiar dacă termenului finalizării întregului tronson, era stabilit pentru octombrie 2024.

Această porțiune este gestionată de o companie românească și a ajuns deja la un progres de 90% al lucrărilor. În schimb, restul traseului din Lotul 2 este în responsabilitatea unui constructor bulgar, care nu înregistrează aceeași viteză în finalizarea lucrărilor.

„Trebuie rezolvate anumite probleme procedurale pe Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km), pentru a nu apărea blocaje în ceea ce priveşte lucrările. Sectorul de şantier care intră în responsabilitatea constructorului român a ajuns la 90%, în timp ce sectorul pe care sunt ceilalţi constructori are un avans de 70%. Trebuie găsită rapid o soluţie pentru ca termenul de finalizare să fie respectat! Anul acesta trebuie să se circule pe acest lot, ca şi pe Lotul 1. Din Lotul 2 pot fi deschişi circulaţiei 14 km până la jumătatea lunii august. Pentru a putea fi însă folosiţi, trebuie găsită o soluţie provizorie de descărcare în zona localităţii Vintileanca. Ar fi însă de preferat ca partenerul bulgar din Asociere să finalizeze lucrările până la km 47, pentru ca circulaţia să poată fi descărcată în DN2! În acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) până în zona localităţii Pietroasele, pe 27 de km, pe autostradă. În acest ritm, se va putea circula şi pe acest lot până la sfârşitul anului. Se iau în continuare în calcul deschiderea circulaţiei pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava şi Pietroasele, cu asigurarea descărcării în DN2, anul acesta”, anunţă CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.