CNAIR a semnat contractul de finantare prin PNRR pentru Autostrada A7 Bacau – Pascani, licitatie la care participa si constructorul bacauan Umbrarescu

CNAIR a anuntat astazi ca a semnat contractul, in calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta, pentru finantarea proiectului “Autostrada Bacau-Pascani” în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta,Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 – Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 – Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului reprezintă o crestere a mobilitatii pe rețeaua de infrastructură rutieră TEN-T Core, prin reducerea timpului de călătorie, îmbunătățirea condițiilor de călătorie și siguranța traficului, precum și dezvoltarea zonelor pe care autostrada le va servi, precum si economia de combustibil.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

• 77.394 km de autostrada;

• 112 de poduri si pasaje;

• 9 noduri rutiere;

• 2 spatii de serviciu (stg.+dr.);

• 1 CIC + CMI

• 2 parcari de scurta durata (stg.+dr.).

Valoarea totală a  proiectului este de 7,322,556,740.89 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 2,036,969,200.00 lei, cofinantarea nationala reprezinta 4,122,580,587.64 lei, iar TVA aferent reprezinta 1,163,006,953.25 lei.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de 52 luni, respectiv din septembrie 2022 pana la 31.12.2026, aceasta cuprinzand, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

In luna septembrie s-au deschis ofertele pentru Autostrada A7Bacau – Pascani ( 77.39 km). Au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale autostrazii.

Pentru Lotul 1(Săucesti-Trifești), care are o lungime de 30,3 km și o valoare de construcție estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori și Asocieri din Romania, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 2 (Trifești-Gherăești) -cu o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 8 constructori și asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 3 (Mircești -Pașcani)- cu o lungime de 28.09 km și o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 8 constructori și Asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Cea mai buna veste este ca firmele constructorului bacauan, Dorinel Umbrarescu, au participat la licitatie pe toate cele 3 loturi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentSe amenajeaza un nou sens giratoriu in Municipiul Bacau
Articolul urmatorIndicatoarele de la intrarea in Bacau au fost reabilitate. Pe timpul lucrarilor, schela s-a furat de doua ori

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.