CNAIR a emis “certificat negativ” pentru Search Corporation. Compania nu si-a respectat contractul pentru proiectarea A13 Bacau – Brasov


Ministrul Transportuilor, Sorin Grindeanu, a anuntat astazi ca mai multe firme au primit certificat negativ de la CNAIR.

Printre acestea este si Search Corporation, firma care s-a ocupat cu proiectarea si studiile la A13 Bacau Brasov. Va reamintim ca, in aceasta luna ,Search Corporation a cerut rezilierea contractului din cauza ca nu pot sustine costurile.

“CNAIR a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislații a achizițiilor publice! Este un semnal de alarmă de care trebuie să țină cont toți antreprenorii care nu respectă termenii contractuali.

Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile și vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte, așa cum prevăd noile reglementări, aprobate la începutul acestui an.

După primirea acestor certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice), antreprenorii au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite astfel primirea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare.

Acest tip de Documente Constatatoare va permite Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitații și vor constitui baza analizei cu ocazia verificării motivelor de excludere pentru abateri grave sau repetate în derularea contractelor deja încheiate.” a precizat Sorin Grindeanu

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.