CL Bacau si CJ Bacau se reunesc in sedinta extraordinara comuna pentru a aproba proiectul de functionare complementara a Spitalului Municipal si Spitalului Judetean de Urgenta, intr-o singura entitate medicala – Spitalul de Urgenta „Sf. Maria” din Bacau

Vineri, 15 iunie, Consiliul Local Bacau si Consiliul Judetean Bacau se vor reuni in sedinta extraordinara comuna pentru a aproba proiectul de functionare complementara a Spitalului Municipal si Spitalului Judetean de Urgenta, intr-o singura entitate medicala – Spitalul de Urgenta „Sf. Maria” din Bacau.

Primarul Bacaului spune ca nu-si doreste un spital care sa fie in competitie cu celalalt, ci doua structuri care sa lucreze complementar pentru cetatenii Bacaului.

„In ultimul an, urmare a acordului din mai 2017, Scoala Nationala de Sanatate Publica – institutie independenta, aflata in subordinea Ministerului Sanatatii – a elaborat studiul de complementarizare a celor doua spitale, formuland mai multe recomandari in privinta acestui proiect vital pentru comunitatea noastra. Intre recomandarile Scolii, cele mai importante vizeaza asocierea CL si CJ pentru implementarea proiectului de functionare complementara a celor doua spitale si, ulterior, constituirea unei singure entitati medicale, Spitalul de Urgenta „Sf. Maria”.

Cladirea spitalul municipal si aparatura medicala existenta vor ramane in proprietatea municipiului Bacau, dar in administrarea Spitalului Judetean de Urgenta.
O singura entitate medicala cu o administratie unica va oferi o structura viabila si eficace atat in furnizarea serviciilor spitalicesti, cat mai ales din punctul de vedere al costurilor.
Pavilionul nou municipal va primi prin relocare unele dintre sectiile existente in Spitalul Judetean, dar va include si sectii/compartimente nou infiintate precum cardiologie, hematologie sau unitate de supraveghere si tratament avansat al pacientilor cardiaci critici. Punerea pavilionului municipal sub administrarea SJU Bacau este o solutie naturala, fireasca, daca avem in vedere elemente precum resursa umana disponibila (cadre medicale si auxiliare) si experienta in munca aferenta acesteia, esentiale in economia unui act medical de calitate.” a declarat primarul Cosmin Necula

Proiectul de functionare complementara are avizul Ministerului Sanatatii, fiind girat de catre acesta.

„Prin votul unanim dat in mai 2017, Consiliul Local a dovedit responsabilitate in relatie cu un subiect sensibil asa cum este starea de sanatate a cetatenilor din Municipiul Bacau. Este un vot a carui finalitate o vom avea in sedinta reunita din data de 15 iunie, cand consilierii locali si judeteni sunt chemati sa aprobe Contractul de asociere dintre Municipiul Bacau, Judetul Bacau si Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, avand drept obiectiv reorganizarea celor doua structuri medicale intr-una singura.” a adaugat primarul Bacaului, Cosmin Necula

 

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here