CJ Bacau si Asociatia EURONEST IT&C HUB au organizat o sesiune de informare despre „Oportunitățile de finanțare din industria IT”


Consiliul Judetean Bacau in parteneriat cu Asociația Cluster Regional Inovativ EURONEST IT&C HUB au organizat o sesiune de informare intitulata „Oportunități de finanțare pentru industria IT”:

Este esențial ca digitalizarea serviciilor oferite de instituțiile publice să fie făcută în acord cu exigențele companiilor. În tandem cu autoritățile, prin progresul economiei locale, se dezvoltă antreprenoriatul băcăuan. Astfel, Consiliul Județean susține și încurajează antreprenorii prin promovarea surselor de finanțare europene- principala sursă pentru dezvoltarea județului Bacău- fiind conștient de faptul că nu poate exista dezvoltarea județului fără dezvoltarea mediului privat.” a declarat Valentin Ivancea, presedinte CJ Bacau

În cadrul evenimentului, dna. Alina Popa, vicepreședinte EURONEST IT&C Hub și dna. Mihaela Orășanu, expert financiar ADI EURONEST au prezentat liniile de finanțare și oportunitățile de colaborare disponibile în anul 2022 și au adus clarificări asupra aspectelor tehnico-financiare aferente aplicațiilor.

Potrivit Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, piața IT din România a ajuns la 4,5 miliarde de euro anul trecut și se estimează că va ajunge la 7 miliarde de euro în 2025. Această creștere accelerată a sectorului IT a fost stimulată nu doar de facilitățile fiscale dar și de accesul facil la finanțarea nerambursabilă. De asemenea, consensul general, al celor prezenți la eveniment, este că se pot aduce optimizări în toate companiile și instituțiile, indiferent de profilul de activitate- sănătate, educație, comerț, industrie- cu ajutorul tehnologiilor IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.