„Ciupercuțele” vor fi demolate. Primăria vrea să construiască un sens giratoriu lângă Policlinica Veche

2

Municipalitatea pregătește construirea unui nou sens giratoriu în oraș. Acesta va fi amplasat la intersecția străzilor 9 Mai – Calea Mărășești, unde în prezent se află o fântână arteziană („Ciupercuțele”). Proiectul a fost aprobat la ultima ședință a Consiliului Local (CL) și va avea o valoare totală de 1,397 milioane lei, din care 1,2 milioane lei construcții plus montaj. 

ciupercute ok 1Principala motivație a deciziei de a construi un nou sens giratoriu, la intersecția a două dintre cele mai circulate străzi din Bacău, a fost fluidizarea traficului în vecinătatea Spitalului Municipal și a Spitalului Județean de Urgență. Conform expunerii de motive, se speră ca prin construirea sensului giratoriu pavilioanele de urgență ale celor două unități medicale să fie eliberate de un trafic rutier intens.

Proiectul prevede desființarea semaforizării din zonă, sub motivația că aceasta ducea la formarea de cozi în trafic. Studiul de fezabilitate a fost elaborat de firma Interproiect SRL, valoarea totală a proiectului cifrându-se la aproape 1,4 milioane lei, din care 1,2 milioane lucrări de construcții și montaj. Lucrările se vor desfășura pe o suprafață totală de 5400 metri pătrați.

Același proiect precizează că parcarea din fața Policlinicii Vechi va fi redesenată, urmând ca numărul locurilor să fie diminuat. Faimoasa fântână arteziană cu „ciupercuțe”, prezentă în mai toate ilustratele ce înfățișează intrarea în centrul Bacăului, va fi demolată, urmând ca în locul acestora să fie creată o zonă de spații verzi. Durata de realizare a investiției a fost fixată la 6 luni.

În trecut, zona „ciupercuțelor” a fost martora unor spectaculoase accidente, autoturismele implicate sfârșind pur și simplu în fântâna arteziană. Ultima ispravă de acest fel s-a consumat în august 2013, când un autoturism Peugeot s-a „urcat” pe „ciupercuțe”.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. D-ul primar STAVARACHE sa trezit LUP la oi,o fi fost el Sechelariu unul cu ochi mari si mana lunga ,dar prin acei ani toti au facut asa ceva,sistemul permisiv,–dar orasul era curat,f curat ,spatiile verzi erau la locul lor si orasul in genere ca era periferie ori centru -era respectat,se simtea ca cel raspunzator era nascut ,crescut aici…Stiu,tot ce spun sunt vb goale dar…daca primarii ar fi alesi din randul celor nascuti pe pam acestui oras..ar fi mult mai bine..o sa vedeti ca ciupercutele or sa dispara..prin vilele particulare ,iar tot ce s-ar putea recupera ..or sa devina prop privata a nu stiu cui.am scris intr-o zi ca nu as mai dori sa vad centrul orasului plin de piatra cenusie,casa de cultura ridiculizata cu tot felul de afise–tarabe de piata in centrul cultural,acolo trebuie sa se faca CULTURA–nu gastronomie…e.t.c.pt a pune punctul pe iiiiiiiiiiiii d-ul STAVARACHE-facand naveta TORINO-BACAU,cand ar avea timp de periferiile bacaului…???

  2. Daa!Nici nu prea stiu cu ce sa incep,la cate ar fi de facut in acest oras care de cand e domnul Stavarache nu s-au facut decat cateva giratorii si strazile pe care are dumnealui trecere iar ca sa nu bata prea tare la ochi a facut si cateva poduri.Strada Milcov,Letea sunt putinele strazi care arata jalnic dar poate domnul primar nu stie ca sunt strazi ale acestui oras care nici macar NU SUNT ASFALTATE.RUSINE.De ce oare?Oare nu toti platesc aceleasi taxe in acest oras?De cati ani este „dusa cu presul”strada Ciresoaia din Izvoare ca in primavara incep lucrarile;primavara carui an domnule primar ca apartinem de primaria din centru si avem taxe ca cei care locuiesc in vile de lux in centru orasului.Sincer incep sa cred ca erau timpuri mai bune,cu domnul Sechelariu.Nu erau nici atunci strazile perfecte sau strada Ciresoaiei asfaltata dar macar era curatenie in oras,nu se vedeau masini parcate in centrul orasului sau pe toate trotuarele orasului ca avand copil mic a trebuit sa merg cu cariciorul pe strada ca trotuarele erau ocupate de masini.Sa nu mai spunem ca nu prea mai exista cosuri de gunoi si cate ar mai fi de obiectat.Ideea e ca,la cate nevoi mai mari sunt in acest oras,dansul se gandeste ca e mult mai important un sens giratoriu in locul ciupercutelor poate ii usureaza trecerea cand iese din primarie.Dar poate faceti o trecere de pietoni ca e putin mai ieftina pe strada Infratirii(varianta de la CET) ca sunt copii care merg la scoala care merg sa cumpere o paine si cred ca multi stiu cum e traficul acolo sa nu mai spunem de semafor cred ca se mulrumesc oamenii din zona si cu o simpla trecere de pietoni dar………..sunt alte prioritati in acest oras.Si ar mai fi multe de facut in acest oras,ascultati si nevoile oamenilor cu punctul lor de vedere ca probabil avem si noi ceva de spus.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.