Citu, Voiculescu si Mihaila, acuzati de DNA ca au cumparat nejustificat vaccinuri de 1 miliard de euro. Dragos Benea: „Guvernele de dreapta si-au batut joc de noi toti”

0

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au transmis solicitări către Președinție și Senat pentru a obține aprobarea începerii urmăririi penale în cazul a trei foști demnitari implicați într-un dosar legat de achizițiile de vaccinuri în perioada pandemiei. Potrivit surselor judiciare, cei vizați sunt fostul prim-ministru Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă. Procurorii estimează că prejudiciul adus statului român prin achiziționarea nejustificată a unor doze de vaccin depășește suma de un miliard de euro.

Europarlamentarul Dragos Benea a reactionat dupa publicarea stirii, spunand ca guvernarea de dreapta si-a batut joc de romani, cheltuind miliarde de euro din bani publici fara ca cineva sa beneficieze de tratament. Pe langa vaccinurile cumparate degeaba pe 1 miliard de euro, Benea a amintit si de „spitalul gonflabil” de la Bacau, un cort platit cu 3 milioane de euro pe care nu l-a folosit nimeni:

Aici sunt banii dumneavoastră! I-au abandonat pe români, lăsându-i să se descurce singuri în pandemie, milioane de vârstnici, femei şi copii lăsați ai nimănui! De ce?

Pentru că erau prea ocupați cu propriile tunuri, iar azi o țară întreagă descoperă nota de plată reală a pandemiei: peste 1 miliard de euro. Guvernele de „dreapta”, adică PNL (Orban) & PNL + USR (Cîțu) şi-au bătut joc de noi toți: izolete la preț de Mercedes, măşti la suprapreț, corturi gonflabile pe post de spitale unde nu s-a tratat nimeni şi zeci de milioaaaannnneeee de vaccinuri, cât pentru 4-5 Românii, pentru care au aruncat miliarde pe fereastră, ducând datoria publică la peste 50% din PIB.

La Bacău, toți îşi amintesc de cortul gonflabil de peste 3 milioane euro instalat la baza Letea, unde nu s-a tratat niciun bolnav de Covid, adus de Orban, Palăr şi Miroşeanu, viceprimar în administrația USR + PNL de la Primărie. Toți îşi amintesc cum PNL Bacău a schimbat macazul într-o noapte, de la Orban la „Superman” – Cîțu, bun de preşedinte al PNL pentru că-l recomandau „fumurile” inhalate în perioada de consumator din SUA. Am fost umiliți cu toții de o mână de bezmetici exaltați de la PNL şi USR care ne-au luat aerul, soarele, credința, dreptul de a fi cetățeni liberi într-o țară invadată nu doar de Covid, ci mai ales de hoardele de „penelişti” şi „userişti” puşi pe căpătuială sub pretextul pandemiei!” a precizat Dragos Benea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.