Circa 330.000 de case erau asigurate printr-o poliţă obligatorie la sfârşitul lunii mai

0

PAID, compania care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, avea la sfârşitul lunii mai 333.000 de contracte în vigoare, care acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren în limita a 20.000 şi  respectiv 30.000 de euro. Numărul poliţelor s-a stabilizat între 330.000 şi 340.000 în ultima jumătate de an.

Stabilizarea portofoliului companiei vine în contextul în care numărul caselor preluate în asigurare a scăzut cu 52% pe parcursul anului trecut. Numărul poliţelor în vigoare atinsese un minim de 200.000 de contracte în toamna anului trecut, în timp ce vârful înregistrat în octombrie 2011 a fost de 800.000 de contracte.

Lacunele de ordin legislativ, precum şi incoerenţa autorităţilor locale care au evitat sancţionarea proprietarilor care nu şi-au reînnoit poliţele au fost principalii factori care au contribuit la subţierea portofoliului PAID. Preţul a fost stabilit luând în calcul preluarea în asigurare a unui număr de circa 8 milioane de locuinţe, iar în condiţiile actuale există un semn de întrebare cu privire la viabilitatea acestui sistem.

Sursa: Yahoo News


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.