Cine sunt cei zece candidati inscrisi in lupta pentru Primaria Municipiului Bacau

13

Candidatii pentru alegerile locale au avut termen limita pana pe 30 aprilie 2024 sa-si depuna dosarele de candidatura pentru functia de primar sau consilier local.

Pe 8 mai raman definitive candidaturile pentru alegerile locale, iar pe 10 mai incepe, oficial, campania electorala care se va incheia o luna mai tarziu, pe 8 iunie, la ora 07:00. Pe 9 iunie se vor deschide sectiile de votare la ora 07:00 si se vor inchide la 22:00.

9 candidati se vor lupta in Municipiul Bacau pentru fotoliul de primar:

 1. Valentin Ivancea – candidatul aliantei PSD-PNL, actual presedinte de CJ Bacau, candideaza pentru prima data la Primaria Bacau. Ivancea ii are alaturi pe viceprimarii propusi de alianta – fostul prefect Lucian Bogdanel (PSD) si Violeta Hazaparu (PNL) (lista de consilieri locali)
 2. Dragos Stefan – candideaza de la AUR, fost viceprimar si actual consilier local PMP va candida din parte partidului Alianta pentru Unirea Romanilor (lista de consilieri locali)
 3. Lucian Viziteu – actual primar al Municipiului Bacau si fost deputat USR, acesta isi doreste un nou mandat de primar. Viziteu candideaza din partea aliantei Dreapta Unita formata din USR-PMP si Forta Dreptei. (lista de consilieri locali)
 4. Cristian Ghinghes – va candida in acest an din partea partidului SENS. Ghinghes este viceprimar al Bacaului, castigand alegerile alaturi de primarul Viziteu, din partea aliantei USR-PNL-Plus (lista de consilieri locali)
 5. Dorin Chirilescu – consilier local independent va merge pe aceeasi linie si va candida atat pentru functia de primar cat si pentru cea de consilier local independent.
 6. Cristi Manolache – consilier local de mai multe mandate in Municipiul Bacau, Manolache va candida in acest an de la partidul PER ( lista de consilieri locali )
 7. Braila Stefan – medic, va candida din partea partidului S.O.S Romania atat la functia de primar cat si pe lista de consilieri locali.(lista de consilieri locali)
 8. Sergiu Sechelariu – a candidat de mai multe ori la Primaria Bacau, insa de fiecare data fara succes. In acest an a ales sa candideze din partea Partidului Verde.(lista de consilieri locali)
 9. Adrian Gazdaru – manager de teatru, Gazdaru va candida independent pentru functia de primar al Municipiului Bacau
 10. Gabriel Iulian Ichim – candidat al Aliantei Etocrate pentru Reforma Bacau

 1. Clara Luncanu – avocat, va candida pentru functia de consilier local independent
 2. PUSL – a fost respins Romeo Stavarache de 3 ori de judecatori, iar acesta a incercat sa-si inlocuiasca candidatura cu alt candidat – Bogdan Duta. Nici Duta nu a primit aprobarea Biroului Electoral pentru a candida la functia de primar, intrucat nu avea numarul de semnaturi necesare. A fost aprobata lista de consilieri pentru alegeri.
 3. Cristian Ichim – deputat de Bacau din partea PLUS, Ichim s-a inscris sa candideze pentru functia de primar dar si pentru consilier local. Biroul Electoral i-a respins ambele candidaturi din cauza semnaturilor. Acesta poate contesta decizia.

13 COMENTARII

  • ma simt jignit sa vad cum votezi a doua oara un primar care a distrus Bacaul iar in urma lui au ramas cateva dungi verzi si niste demolari.asta sincer m-ar jigni

   • Dar de unde stii tu cu cine votez eu? Asa va credeti voi mai destepti si autotstiutori. Nesimtiti pana la capat…

 1. Bacaul este un oras mort in comparatie cu Iasiul,am ajuns de rasul lumii.ultimii trei primari au fost extrem de slabi iar acum,Bacaul nuare nimic:stadion,parcuri,strazi, nimic!!trebuie o schimbare

 2. votul meu va fi impotriva actualului primar care a distrus sute de locuri de parcare din oras cu aceste piste.fara un studiu,fara o cercetare,fara a se gandi la viitor.prima data trebuiau construite locuri de parcare,apoi facute piste si nu pe strada,putea face jumate din trotuar fara popicele alea oribile.erau multe variante,s-a facut pe graba in bataie de joc fata de bacauani

  • de acord!pe langa asta,el nu are un proiect pe care sa-l puna in dreptul lui,doar a demolat niste garaje.Nu pot dupa 4 ani sa prezinti niste buldo care au demolat,e rusinos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.