Cine nu si-a platit taxele si impozitele nu mai primeste ajutor social din februarie


Peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale din toata tara  nu mai primesc, din februarie,alocatia de sustinere a familiei , venitul minim garantat sau indemnizatia pentru cresterea copiilor , daca nu si-au platit impozitele si taxele locale.

Din totalul de restantieri , 16,18 % sunt in Bacau.

Potrivit MMFPS, alocaţia de susţinere a familiei a fost suspendată în cazul a 11,65 la sută dintre cei 347.469 de beneficiari, adică 40.463 de restanţieri.

Toţi primarii au fost obligaţi să transmită, până în 31 ianuarie, Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (ANPIS) situaţia beneficiarilor de ajutoare sociale – venit minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi indemnizaţia de creştere a copilului – care nu şi-au plătit impozitele locale.

Toţi cei care au restanţe la plata impozitelor locale ies din plată începând din 1 februarie, reprezentanţii ANPIS urmând să îi înştiinţeze despre suspendarea plăţii.

Aceştia sunt repuşi în drepturi în momentul în care fac dovada plăţii taxelor. Astfel, dacă cetăţenii îşi achită obligaţiile locale într-o perioadă de cinci luni de zile, reintră în plată şi vor primi şi drepturile din urmă.

„În situaţia în care nu plătesc restanţele în această perioadă de timp, dosarul se suspendă, iar beneficiarul trebuie să ia de la capăt întreaga procedură pentru a reintra în drepturi”, a precizat MMFPS.

 

Sursa : gandul.info

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Criminalilor care luati si ultima farama de paine ,nu aveti copii acasa talharilor si fiarelor ce sunteti care nu a-ti gasit sa va mai luati de altceva decat de ajutoarele sociale si de indemnizatii in loc sa gasiti adevaratii debitori de impozite colosi care nu aveti ce le face casunteti niste lasi si niste gainari ce va agatati tot de omul neajutorat si sarac.
    cu stima sa fiti sanatosi serpilor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.