Cine-l va inlocui in Primarie pe Luchian. Ilie Birzu, la un pas sa-si vada visul cu ochii.

2

Ilie Birzu
Ilie Birzu

In tabara liberala e forfota mare. Odata cu obtinerea mandatului de senator de catre Dragos Luchian, postul de viceprimar pe care acesta l-a ocupat incepand cu 2008 va deveni vacant. Perioada de vacantare va incepe, oficial, odata cu validarea mandatului de senator de catre Biroul Electoral Judetean. Conform legii, Luchian va avea la dispozitie 20 de zile sa opteze pentru una dintre cele doua functii.

In PNL se vorbeste de ceva timp despre posibilul inlocuitor al lui Luchian. Se vorbeste cu ingrijorare si asta pentru ca fostul viceprimar ajunsese sa se ocupe de unul singur de treburile importante ale Primariei. Plecarea sa in Senat lasa un gol in echipa de conducere a municipalitatii, mai ales ca al doilea viceprimar – Mihai Sustac – este mult mai putin experimentat in materie de administratie publica. Lipsa de experienta a lui Sustac va trebui contrabalansata, prin urmare, de numirea unui consilier cu experienta ca inlocuitor al proaspatului senator Luchian.

Si aici, insa, PNL are o problema. In urma negocierilor de la formarea USL Bacau, liberalii au obtinut ce-au vrut de la PSD: 12 consilieri din 23 cati are Consiliul Local, social-democratii avand doar 2 alesi in CL. Problema e ca cei 12 alesi sunt tineri, proveniti din “pepiniera” de tineret crescuta la umbra lui Sustac. Sunt cel putin la fel de neexperimentati; cu siguranta mult sub cerintele functiei de viceprimar.

In partid se vorbeste despre posibilitatea ca cel mai vechi consilier local, Ilie Birzu, sa fie “uns” viceprimar, mai ales ca penelistul s-a facut remarcat in campania pentru parlamentare, muncind cot la cot cu candidatii PNL din municipiu. Drumul lui Birzu catre functia de viceprimar ar putea fi barat de Iulian Stoican, consilier local al carui nume a aparut in afacerile controversate derulate de CET Bacau. Stoican a activat in Termocet, in urma cu mai multi ani, cand societatea de termoficare bacauana avea propria firma de interventii si reparatii. Alesul nu este vazut cu ochi buni de penelisti, in conditiile in care munca sa in campania pentru parlamentare a fost ca si inexistenta.

N-ar fi exclus, spun surse din partid, ca filmul nominalizarii lui Luchian, in 2008, sa se repete si acum. In urma cu 4 ani, Dragos Luchian a ajuns viceprimar direct din lista de supleanti ai partidului, inlocuindu-l pe ultima suta de metri pe mazilitul Constantin Scripat. Acesta din urma, victim a unei telenovele de partid marca PNL, avea sa fie recuperat de Gabriel Berca, pe atunci secretar general al Guvernului, care i-a facut rost de functia de subprefect.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. DAAAAA BARZU . Nu este altul mai bun la dansat ( printre partide )si cantat ( chiar si pe la usi ). Poate o sa avem o sala polivalenta cu (propunerea lui barzu)numele STAVARACHE .
    P.S. Altceva nu stie , scuze .

  2. Da BARZU , stie doar sa danseze si sa cante ( pe la toti si daca nu deschizi , danseaza pe la usa ). De condus , nici nu vorbim , de responsabilitati , niciodata.
    La foto nu lipseste niciodata e primul ca doar nu vorbeste , cat despre munca , nu i pentru el .

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.