Cine este tanarul din Bacau care a fost impuscat mortal pe strada Alecu Russo

0

Asasinat la comanda pe Alecu Russo 47 B ?

Luni, seara, bacauanii au fost ingroziti de o crima in stil mafiot petrecuta pe strada Alecu Russo din Bacau. O vecina a auzit mai multe focuri de arma si a sunat la 112.

La fata locului au sosit medici si politisti, insa, din nefericire, pentru Iulian Oancea nu s-a mai putut face nimic. Tanarul a fost asasinat cu mai multe focuri de arma. Unele dintre ele au tintit spre cap, semn ca ucigasul nu este un amator.

Potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, ucigasul nu este inca identificat si se fac cercetari pentru a se afla persoana in cauza. De asemenea, procurorul de caz a deschis un dosar penal pentru omor :

„În prezenta cauză se efectuează multiple activităţi investigative şi de urmărire penală, în vederea identificării autorului faptei şi a împrejurărilor comiterii acesteia.” a transmis Parchetul

foto: Desteptarea.ro

Cine este tanarul asasinat – Iulian Cezar Oancea

Viata lui Iulian a fost destul de zdruncinata, dupa ce, din cauza unor infractiuni informatice a ajuns intr-un centru de detentie pentru minori.

Prin diverse metode ilegale a reusit sa fure date de pe mai multe carduri bancare si a facut cumparaturi pe internet. Prejudiciul creat a depasit zecile de mii de euro.

„Făcând un pic background check pentru a se înțelege, ai mei mi-au luat calculator pe la 6 ani. Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut și am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul și am făcut și ceva programare web (html, css, js).” scris Iulian in urma cu cativa ani pe blog

Nu a durat mult timo si procurorii DIICOT l-au depistat. Fraudele sale informatice au ajuns plangeri penale si totul s-a transformat intr-un dosar instrumentat de DIICOT :

„Comenzile pe care le făceam la început, folosind date de carduri oferite de alți membri ai acelei comunități în mod gratuit după ce erau folosite de ei și prin care obțineam tricouri, brelocuri, abțibilduri și tot soiul de lucruri mici și ieftine s-au transformat în comenzi efectuate cu date de carduri pe care le obțineam pe cont propriu prin diferite metode și care îmi aduceau electronice scumpe, bijuterii și chiar transferuri de bani în valută ori monedă digitală Bitcoin.

Toate au mers frumos, până în luna august a anului 2013. M-am trezit într-o zi pe la cinci dimineața, încrezător fiind că o să înceapă o nouă zi plină de satisfacție pentru mine și gândindu-mă chiar din primele momente după ce m-am trezit ce aș vrea să obțin în ziua aia, având ca referință zilele și săptămânile trecute în care deja obținusem și cheltuisem o grămadă de bani și cu dorința incredibil de mare de a avea și mai mult. Stăteam pe canapea, navigând pe iPhone-ul meu. S-a făcut ora șase dimineața, sună interfonul. Mă duc să răspund, nu se aude nimic. Mă întorc din nou pe canapea. Sună din nou. Se duce tata – „Poliția, deschideți”” mai scria Iulian pe blog

In 2014 a venit sentinta de la Tribunalul Bacau. Iulian Cezar Oancea fusese condamnat la 5 ani de inchisoare cu privare de libertate „măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de cinci ani”.

In 2018, dupa ce a iesit din detentie, Iulian a dat un interviu site-ului recorder.ro  

Tanarul le-a povestit reporterilor cum a reusit la o varsta atat de mica sa faca zeci de mii de euro pe internet.

„La 13 ani, Cezar comitea infracțiuni cibernetice. Nu spărgea mailuri sau conturi de Facebook, ci carduri bancare. Fără limite, prin toată lumea. Strânsese puțin peste 100.000 de euro când l-au prins, din care își cumpăra bunuri de care se folosea sau pe care, ulterior, le vindea. Adică elvețianul mergea la supermarket pentru cumpărăturile săptămânale și afla că salariul său s-a dus pe un monitor de ultimă generație și un sistem audio la Bacău.”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.