Cine este bacauanca care va deschide lista comuna PSD-PNL la europarlamentare

1

Potrivit presei nationale, bacauanca Ramona Chiriac va fi prima pe lista PSD-PNL la europarlamentare.

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ramona Chiriac, va deschide lista comuna PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Decizia a fost luata aseara de liderii coalitiei care nu au ajuns insa la un acord final privind alegerile pentru Primaria Capitalei. Potrivit unor surse citate de presa centrala, se ia in calcul varianta ca fiecare dintre cele doua partide va avea un candidat propriu pentru Bucuresti.

Cine este Ramona Chiriac

Ramona Chiriac are o cariera solida in diplomatie incepand din anul 2008. A absolvit Studii Europene la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar palmaresul sau academic cuprinde doua diplome de masterat in domeniul studiilor europene si al administratiei publice, obtinute la universitati din Germania si Olanda, precum si in studii de gen si inegalitati, obtinute la aceeasi universitate din Cluj-Napoca. In plus, a participat la programe executive la universitati de prestigiu precum Yale si Cambridge.

In 2005, Ramona Chiriac a fost sefa de cabinet in Prefectura Bacau, dupa care a plecat la Bucuresti. De asemenea, Chiriac a fost consul general al Romaniei in Munchen iar in acest moment este sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Alaturi de Dragos Benea, candidat PSD la europarlamentare, Bacaul ar putea avea din 2024 doi reprezentanti la Bruxelles.

Care ar putea fi lista PSD si PNL pentru europarlamentare

Varianta PSD (posibila , ordine este aleatorie )

Mihai Tudose

Claudiu Manda

Victor Negrescu

Simona Bucura Oprescu

Maria Grapini

Vasile Dîncu

Dragoș Benea

Titus Corlățean / Dan Nica

Gheorghe Cârciu

Varianta PNL (posibila , ordine este aleatorie )

Siegfried Mureșean

Rareș Bogdan

Dan Motreanu

Adina Vălean

Alina Gorghiu

Sabina Iosub

Daniel Buda

Vasile Blaga


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.