Chiulangiii, verificati de politistii bacauani

0

             Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău desfăşoară permanent activităţi pentru prevenirea delincvenței juvenile, victimizării elevilor, combaterea faptelor de natură antisocială în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ şi a absenteismului şcolar în județul Bacău.

          La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Bacău, împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități, în mediul urban și rural, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea victimizării elevilor şi combaterea absenteismului şcolar.

          S-a acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale de către societăţile comerciale şi persoanele fizice, situate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice și ţigări, identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, a persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi luarea măsurilor legale faţă de acestea, precum și verificarea modului de acces în unitățile şcolare. Astfel, au fost verificate 40 de unități comerciale și 15 paznici.

Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevilor îl reprezintă activitățile pe care aceștia le fac când absentează, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri. Pericolul îl reprezintă și faptul că absenteismul poate conduce la abandon școlar.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au identificat 52 de elevi din județ care absentau nemotivat de la orele de curs și au întocmit 8 informări către unitățile de învățământ. Părinții trebuie să explice adolescenților importanța școlii în dezvoltarea lor personală și socială. Totodată, ei sunt cei care trebuie să cunoască ce preocupări au copiii lor, să le cunoască anturajul, să participe la ședințele cu părinții, să aibă o legătură strânsă cu cadrele didactice. Astfel de activităţi se vor desfăşura pe parcursul întregului an şcolar de către polițiști, alături de celelate instituții cu atribuții în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.