Chirurgul moineștean Adrian Cotîrleț, sub lupa ANI alături de alți 28 de manageri de spital

0

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constat că 29 de fosti sau actuali manageri de spital din mai multe judete se află sau s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese. Printre cei 29 de manageri se numara si chirurgul moinestean Adrian Cotirlet, caruia inspectorii ANI îi imputa ca spitalul pe care-l conduce (Spitalul de Urgenta Moinesti) ar fi incheiat mai multe contracte cu firma sotiei sale, în cadrul unui program national derulat de ministerul de resort. 

Butuc Ovidiu Mugurel – manager interimar al Spitalului Clinic Judetean Mures, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada  08 februarie 2013 – 22 mai 2014, intrucât, a detinut concomitent urmatoarele functii: manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu-Mures si administrator al unei societati comerciale (in perioada 08 februarie 2013 – 24 aprilie 2014); manager interimar al Spitalului Judetean Mures si functia de administrator al  unei societati comerciale (in perioada 18 aprilie – 22 mai 2014).

Raducea Isidor – fost Manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare (Dolj), s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 02 februarie – 06 mai 2014, intrucât, simultan cu functia de manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare a exercitat si functiile de membru al Consiliului de Administratie in cadrul S.C. Avioane Craiova S.A. (in perioada 02 februarie – 06 mai 2014) si administrator la doua societati comerciale (in perioada 02 februarie  – 01 aprilie 2014).

Filip Valentin – manager al Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria (Teleorman), se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 23 mai 2012, intrucât, simultan cu functia de Manager interimar Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria (in perioada 23 mai  – 02 octombrie 2012), respectiv, manager al Spitalului exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.

Dinca Gheorghe – manager al Spitalului Orasenesc Zimnicea (Teleorman) s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25 noiembrie 2010 – 19 februarie 2014, intrucât, simultan cu functia de manager al Spitalului orasenesc Zimnicea a exercitat si calitatea de reprezentant al orasului Zimnicea in AGA la S.C. Apa Serv S.A.- Alexandria.

Tataru Tiberiu – manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu (Gorj) s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 iunie 2009 – 14 mai 2014, intrucât, simultan cu functia de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Comuna Runcu a exercitat si functia de kinetoterapeut in cadrul unei societati comerciale.

Firu Stela – manager al Spitalului General Cai Ferate Drobeta – Turnu Severin (Mehedinti) se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 04 septembrie 2012, intrucât, simultan cu functia de Manager al Spitalului General Cai Ferate Drobeta – Turnu Severin exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.

Tintarescu Gabriel – manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina (Prahova) se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 01 noiembrie 2013, intrucât, simultan cu functia de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina, exercita si funcţia de manager de proiect in cadrul unei societati comerciale.

Filip Constanta – Alina – manager interimar al Spitalului Orasenesc Sinaia (Prahova) se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 08 iulie 2010, intrucât, simultan cu functia de manager interimar al Spitalului Orasenesc Sinaia exercita si functia de administrator la doua societati comerciale.

Visean Catalin – manager al Spitalului de Boli Infectioase Ploiesti (Prahova) – s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 01 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, intrucât, a detinut simultan cu functia de manager al Spitalului de Boli Infectioase Ploiesti si functia de consilier pe probleme sociale in cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu.

Rajnoveanu Lidia – manager al Spitalului de Ortopedie si Traumatologie Azuga (Prahova) – se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 15 decembrie  2009, intrucât, simultan cu functia de Manager al Spitalului de Ortopedie si Traumatologie Azuga exrcita si functia de  medic in cadrul Spitalului orasenesc Sinaia, si respectiv, in cadrul unei societati comerciale.

Paziuc Petronela – manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc (Suceava) – se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 30 aprilie 2013, intrucât, simultan cu functia de Manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, exercita si functia de medic primar psihiatrie in cadrul Cabinetului Medical Psihiatrie „Dr. Paziuc Alexandru”.

Roman Mihai – Dan: sef Sectie – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu), se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 03 ianuarie 2012, intrucât, simultan cu functia de     sef al Sectiei Clinice Ortopedie si Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.

Pacala Bogdan Marius: sef Sectie – Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu si fost director medical interimar  al spitalului (in perioada 02 decembrie 2013 – 03 martie 2014)  – Jud. Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 28 mai 2007, intrucât, simultan cu functiile de sef sectie, respectiv Director medical interimar in cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.

Neamtu Mihai – Leonida: fost Director medical in cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu (Sibiu), s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 09 septembrie  2008 – 09 aprilie 2012, intrucât, simultan cu functia de director medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a exercitat si functia de administrator unic al unei societati comerciale.

Ieszensky Geza: manager al Spitalului Municipal Gheorgheni (Harghita), s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 decembrie 2010 – 10 octombrie 2012, intrucât, simultan cu functia de manager al Spitalului Municipal Gheorgheni, a exrcitat si  functia de administrator al unei societati comerciale.

Manitiu Ioan: sef Sectie – Clinica Cardiologie I – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu), se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 4 mai 2006, intrucât, simultan cu functia de sef al Sectiei Clinice Cardiologie I in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, exercita si functia de  administrator al  unei societati comerciale. Persoana evaluata a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucât, prin prisma  atributiilor ce ii revin in calitate de sef al Sectiei Clinice Cardiologie I in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a incheiat contracte cu patru societati furnizoare de medicamente, societati comerciale care au stabilit relaţii comerciale prin incheierea de contracte cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Porr Jurgen Paul: sef Sectie – Sectia Clinica Interne I – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu), se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 09 iulie 2010, intrucât, simultan cu functia de sef al Sectiei Clinice Interne I a Spitalului Clinic Judetean Sibiu, exercita si functiile de manager – administrator, al unei societati comerciale (in perioada 09 iulie 2010 – prezent) si functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (in perioada 05 martie 2013 – prezent). In calitate de sef al sectiei Clinice Interne I, in exercitarea atributiilor de decizie in ceea ce priveste managementul medical la nivelul sectiei pe care o conduce, a participat in mod indirect la decizii privitoare la planul economico-financiar anual (d.p.d.v. al achizitiilor publice de medicamente) al Spitalului Clinic Judetean Sibiu.  Spitalul a achizitionat in anul 2013 de la S.C. Pfizer Ro S.R.L., medicamente in valoare de 677,5 Lei in baza unui acord-cadru de furnizare, a celor 4 contracte subsecvente de furnizare in valoare de 546,37 lei, si a unei facturi fiscale in valoare de 131,13 lei, firma producatoare de medicamente cu care persoana evaluata a incheiat in perioada 25 septembrie 2008 – 08 aprilie 2014, un numar de opt contracte de cesiune de drepturi si un contract de prestari servicii consultanta, si de la care a primit beneficii financiare in valoare de 12.624 lei. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Valeanu Valeria Vioara: sef Sectie – Sectia de Oncologie – Spitalul Clinic de Urgenta Sibiu (Sibiu), sfla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 23 mai 2007, intrucât, simultan cu functia de sef al Sectiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sibiu, exercita si functia de administrator al unei societati comerciale. ersoana evaluata a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucât, in timpul exercitarii functiei de sef al Sectiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a obtinut foloase materiale pentru sine, urmare a incheierii de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuala cu S.C. Pfizer România S.R.L. si S.C. Roche România S.R.L., in conditiile in care cele doua societati au incheiat  contracte de furnizare medicamente cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. De asemenea, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu  a mai incheiat contracte de executie lucrari (valoarea contractului fara TVA fiind de 25.479 lei), cu societatea comerciala la care sotul persoanei evaluate a detinut calitatea de administrator – presedinte al consiliu de administratie in perioada 18 noiembrie 2011 – 26 aprilie 2013.     Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese prevazuta de dispozitiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Ivan Victor: manager al Spitalului Municipal Turnu Magurele si fost Consilier local in cadrul Consiliului Local Turnu Magurele (in perioada 29 ianuarie 2010 – 31 mai 2012) – Jud. Teleorman, se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 21 mai 2012, intrucât, simultan cu functia de al Spitalului Municipal Turnu Magurele exercita si functia de cenzor (incepând cu data de 01 august 2005) la o societate comerciala. El s-a aflat in stare de incompatibilitate si in perioada exercitarii mandatului de Consilier local in cadrul Consiliului local Turnu Magurele, intrucât, Primaria Municipiului Turnu Magurele, a avut relatii comerciale cu societatea comerciala in cadrul careia persoana evaluata detine functia de censor. De asemenea, intrucât Spitalul Municipal Turnu Magurele a stabilit relatii comerciale cu societatea comerciala la care persoana evaluata detine functia de censor,  Ivan Victor a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si penala. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Turnu Magurele, in vederea verificarii indiciilor privind savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Pereanu Marcel: sef Sectie – Sectia Clinica de  Neurologie – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu), se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 25 mai 2007 (data publicarii legii 144/ 2007), intrucât, simultan cu functia de sef al Sectiei Clinice de  Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, exercita si functia de administrator al unei societati comerciale. De asemenea, intrucât Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu  a stabilit relatii comerciale cu trei societati comerciale cu care persoana evaluata are incheiate contracte si conventii, Pereanu a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Ples Horia: sef Sectie – Sectia Clinica Neurochirurgie –  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara (Timis), se afla in stare de incompatibilitate incepând cu data de 1 martie 2011, intrucât, simultan cu functia de sef al Sectiei Clinice de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara exercita si functia de administrator al mai multor societati comerciale si al unei societati civile medicale. De asemenea, intrucât societatea civila medicala in cadrul careia atât persoana evaluata, cât si sotia acestuia detin calitatea de asociat, a stabilit relatii comerciale cu Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, in cadrul caruia persoana evaluata detine functia de sef de sectie, Ples a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Timisoara cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese prevazuta de dispozitiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Santa Adrian: sef sectie – Clinica Radiologie-Imagistica Medicala  – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si fost Manager interimar (2 august 2010 – 20 octombrie 2010), respectiv manager al spitalului (20 octombrie 2010 – 9 iulie 2012) – Sibiu. s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2 august  – 12 noiembrie 2010, intrucât, simultan cu functia de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a exercitat si functia de medic primar in cadrul unei societati comerciale. Santa Adrian a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucât, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, in cadrul caruia exercita functia de sef al Sectiei de Radiologie si Imagistica Medicala, a incheiat un contract de sponsorizare cu societatea comerciala in cadrul careia sotia acestuia detinea functia de medic (in perioada 1 februarie 1993 – 1 septembrie 2013) si cu care aceasta a incheiat prin internediul Cabinetului medical individual, un contract pentru servicii de medicina muncii, contract valabil si in prezent. De asemenea, spitalul a stabilit relatii comerciale si cu societatea comerciala in cadrul careia,  persoana evaluata a ocupat functia de medic primar (in perioada 7 decembrie 2012 – 1 februarie 2013), incheind cu aceasta societate in perioada 2010 – prezent, un numar de 96 acorduri-cadru/ contracte de furnizare medicamente. La data de 1 februarie 2013, in calitate de administrator al unei societati comerciale, persoana evaluata a incheiat un contract de prestari servicii medicale cu societatea comerciala in cadrul careia a ocupat functia de medic primar, contract valabil pâna la data de 01 februarie 2016. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Calcatinge Maria – Diana: sef Sectie – Sectia Interne  – Spitalul Municipal Medias  (Sibiu). In perioada exercitarii functiei de sef al Sectiei Interne din cadrul Spitalului Municipal Medias, a semnat doua contracte de consultanta stiintifica in domeniu medical cu o societate comerciala care desfasoara relatii comerciale cu Spitalul Municipal Medias si cu care acesta din urma a incheiat in perioada 2008 – 2014, un numar de 26 de contracte si acorduri de furnizare produse medicamentoase. In anul 2011, Calctinge a incheiat, la rândul sau, doua contracte cu societatea comerciala respectiva, in urma carora aceasta a obtinut un folos patrimonial in valoare de 13.063, 20 Lei. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Medias, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Bacila Emil: sef sectie – Sectia Cardiologie II –  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu). In timpul exercitarii functiei de sef al Sectiei de Cardiologie II din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a incheiat contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuala cu S.C. Pfizer România SRL, obtinând un folos material pentru sine in cuantum de 9.166 lei (din care 3.797 lei aferenti perioadei 2013-2014), in conditiile in care societatea a incheiat un Acord Cadru de furnizare medicamente cu spitalul la data de 01 februarie 2013. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Ionescu Maria: sef serviciu – Serviciul Administrativ – Spitalul Clinic de Urgenta ”SF. Ioan”, Bucuresti, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucât, in exercitiul atributiilor de serviciu a semnat un contract de inchiriere incheiat intre spital si o societate comerciala in cadrul careia fiul sau detine functia de  administrator. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sector 4 Bucuresti, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Grigore Nicolae: sef sectie – Clinica Urologie – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu), a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucât, la data de 1 aprilie 2013, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a incheiat cu Clinica Polisano (clinica in cadrul careia  Grigore a activat in perioada 2004 – 2013 ca si medic colaborator) un contract de furnizare servicii medicale de imagistica de inalta performanta pacientilor internati. In baza contractului sus mentionat, clinica a obtinut venituri in cuantum de 580.752,22 lei. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Dijmarescu Anda Lorena: director medical in cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova (Dolj). In calitate de Director medical al Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova a avizat si aprobat doua contracte si un Acord intre Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova si trei societati comerciale la care persona evaluata detine interese si parti sociale, fie personal, fie prin intermediul membrilor de familie, respectiv fratele acesteia. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Cotarlet Adrian Valentin: manager – Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti (Bacau). In timpul exercitarii functiei de Manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti a incheiat si derulat contracte privind subprogramul de screening pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin cu societatea comerciala in cadrul careia sotia persoanei in evaluare detine functia de asociat unic/administrator. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Moinesti cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.

Popa Florina Ligia: sef Sectie  – Sectia Fizioterapie I – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (Sibiu). In timpul exercitarii functiei de sef al Sectiei de Fizioterapie I din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a incheiat contracte civile, contracte de consultanta, contracte de cesiune a drepturilor de autor cu mai multe societati comerciale cu care Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a incheiat si derulat contracte de furnizare servicii medicale, contracte de furnizare produse. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu cu privire la existenta indiciilor referitoare la savârsirea infractiunii de conflict de interese.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.