Chimcomplex Onești va participa în consorțiu cu TRICON ENERGY HOLDING la preluarea OLTCHIM

0

Chimcomplex a obţinut acordul de principiu de la un sindicat de patru bănci în vederea contractării unui credit de maxim 200 de milioane de euro, pentru preluarea Oltchim.

Ștefan Vuza, patronul combinatului oneștean, a declarat pentru publicația Bursa că discuțiile privitoare la asigurarea împrumutului bancar sunt avansate. „Avem discuţii finalizate cu un sindicat alcătuit din patru bănci pentru împrumutul de care avem nevoie. Nu pot nominaliza în acest moment care sunt cele patru instituţii bancare, dar pot menţiona că toate acestea sunt prezente şi în ţara noastră şi că am obţinut aprobarea de principiu”, a spus Vuza.

El a adăugat că va participa la privatizarea combinatului de la Râmnicu Vâlcea în consorţiu cu traderul american de chimicale Tricon Energy Holding. „Este vorba despre cel mai mare trader de chimicale de pe planetă, cu o cifră de afaceri de 4,6 miliarde dolari. Holdingul are sediul în Statele Unite ale Americii, dar este prezent în întreaga lume – în Singapore, în Beijing, în Istanbul, în San Paolo etc”, a dezvăluit patronul Chimcomplex.

Încă de la începutul lui iulie, presa a vehiculat că Ştefan Vuza şi Ioan Niculae ar negocia în vederea constituirii unui consorţiu din care să facă parte şi compania americană Tricon Energy, în vederea participării la privatizarea Oltchim, InterAgro (grup condus de Ioan Niculae) fiind interesat, cu precădere, de producţia de PVC a combinatului, potrivit omului de afaceri.

Tricon Energy are ca obiect de activitate transportul şi serviciile de marketing pentru produse chimice de uz industrial şi produse intermediare din polimeri, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina sa de internet. Tricon este un transportator tradiţional al Oltchim şi Chimcomplex (parte a SCR Grup), în regiunea mediteraneană.

Citește mai multe AICI


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.