Chimcomplex incheie T1/2022 cu o cifra de afaceri de 612 milioane lei ( plus 23% )


Chimcomplex (simbol bursier CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu o platformă industrială la Oneşti şi una la Râmnicu-Vâlcea, a raportat pentru primul trimestru din 2022 un profit net de 72,8 milioane de lei, în scădere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce afacerile s-au majorat cu 23% la 612 mil. lei.

Cheltuielile totale au urcat de la 362 mil. lei la aproximativ 563 mil. lei, adică un plus de 55,6%, din care se evidenţiază cheltuielile cu apa şi energie care aproape s-au triplat la 194,6 mil. lei. Cu alte cuvinte ritmul de creştere a cheltuielilor, superior celui aferent cifrei de afaceri, a pus presiune pe rezultatul operaţional, ceea ce într-un final s-a tradus într-o scădere a profitabilităţii.

Primul trimestru arată că modelul nostru de afaceri este unul de succes, chiar şi în perioade de criză. Dinamica noastră comercială rămâne foarte bună. Refinanţarea realizată în 2021 a fost făcută la timpul potrivit, ceea ce a dus la scăderea de 6 ori a cheltuielilor financiare. Rezultatele au evoluat într-un ritm bun, pe fondul creşterii activităţilor noastre şi realizării în continuare de economii de costuri, datorită numeroaselor sinergii operaţionale din Grupul CRC. Aceste rezultate bune, în contextul economic special şi total schimbat faţă de 2021, ne permit să ne confirmăm toate obiectivele pentru întregul an, cu mare încredere în capacitatea Chimcomplex de a realiza tot ce şi-a propus pentru 2022”, spune Victor Avram, CEO.

Sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.