Chimcomplex : Daca preturile la energie nu isi vor reveni, suntem in situatia in care va trebui sa dam curs programului de disponibilizare colectiva


Chimcomplex SA Borzesti, cel mai mare combinat chimic producator de polioli din Europa de Est, anunta masuri pentru compensarea impactului negativ al instabilitatii energetice mondiale.

Venim dupa o perioada in care grupul nostru a avut o crestere sanatoasa si s-a consolidat in randul celor mai performante companii din industria chimica regionala. Acum ne aflam in fata unor provocari socio-economice fara precedent in contextul razboiului din Ucraina. Suntem decisi sa actionam pentru contracararea trendurilor negative ale pietei si pastrarea stabilitatii companiei, prin reducerea pierderilor economice pe care deja le resimtim.” au declarat reprezentantii Chimcomplex S.A. Borzesti.

Platforma Chimcomplex Borzesti va intra in revizie generala pentru urmatoarele 3 saptamani. Revizia este o operatiune necesara imbunatatirii echipamentelor si a tehnologiilor de fabricatie (eficientizarea productiei, reducerea consumurilor energetice). Compania este nevoita sa reanalizeze activitatile sectiilor de productie, in vederea restructurarii acestora pentru a ramane profitabile, in noile conditii de crestere a costurilor materiilor prime.

Angajatii Chimcomplex sunt in continuare o prioritate absoluta pentru companie. Incercam sa gasim solutii pentru protejarea lor, insa daca preturile la energie nu isi vor reveni, suntem in situatia in care va trebui sa dam curs programului de disponibilizare colectiva, dupa perioada de somaj tehnic.” mai transmite compania

–       Compania are in analiza inchiderea unor sectii astfel:

Pe platforma Chimcomplex Borzesti activitatea Sectiei Soda se va reduce la jumatate.

Pe platforma Chimcomplex Borzesti Rm. Valcea trei sectii consumatoare de gaz se vor inchide pe termen nelimitat.

–       Compania va proceda la comasarea diviziilor din teritoriu.

Chimcomplex va continua:

–       sa isi concentreze atentia pe maximizarea productiei de polioli/ polieteri si a fabricarii produselor pentru care este necesar un consum redus de energie. Minimizeaza astfel dependenta de gaz si energie.

–       Programele de investitii aflate in derulare si actiunile pentru pastrarea avantajelor sale competitive, asigurand necesarul de consum de produse vitale pentru industriile din Romania si tarile vecine.

–       sa dea valoare resurselor nationale, in conformitate cu cele mai bune practici, pentru a ajuta industriile nationale si internationale sa isi atinga obiectivele si a produce materialele de care societatea are nevoie.

–       sa fie partenerul clientilor sai pentru dezvoltarea de produse si servicii care aduc valoare ridicata si care in acelasi timp, fabrica eficient produse chimice esentiale.

Ramanem realisti, ne facem scenarii de actiune, cu vigilenta in fata schimbarilor economice lipsite de predictibilitate si acoperire in piata. Urmarim evolutia situatiei energetice la nivel mondial si regional si ne vom adapta permanent pentru a trece cu bine peste aceste perioade tulburi.” se arata intr-un comunicat transmis de presedintele CA, Stefan Vuza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.