Chimcomplex Borzești, vânzări de peste 2.2 miliarde lei în 2022. Vezi planurile companiei pentru următorii 5 ani

Chimcomplex Borzești a anunțat marti, vânzări de peste 2.2 miliarde lei în anul 2022, cu un profit de 480 milioane lei, iar taxele și impozitele achitate către statul român însumează aproximativ 140 milioane lei, o creștere de 3%, comparativ cu 2021.

De asemenea, compania a anunțat creșterea veniturilor salariale medii brute cu 24%.

Ce planuri are Chimcomplex Borzești pentru următorii 5 ani?

În următorii 5 ani intenționăm să rămânem concentrați pe proiectele de investiții care vor conduce la prelucrarea resurselor naturale ale țării în produse care în prezent se importă sau care se pot exporta.

Deficitul balanței comerciale a fost de 34 de miliarde de euro în 2022, din care 14 miliarde de Euro reprezintă importuri de produse chimice. Cu investițiile pe care le avem în plan vom elimina semnificativ importurile de produse chimice de cca. 5 miliarde Euro și vom crea și disponibilități pentru export.

Totodată investim în tehnologii producătoare de hidrogen verde, energie verde, în instalații care absorb CO2, în dezvoltarea producției de energie electrică și termică în centrale de cogenerare și trigenerare. – informează reprezentanții Chimcomplex Borzești


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.