Cezar Olteanu si Gabi Gritcu ii vor inlocui in Consiliul Judetean pe deputatii Viorica Marcu si Lucian Ciubotariu


Ciubotariu si Marcu
Ciubotariu si Marcu

Fostul ales local onestean Cezar Olteanu si Gabi Gritcu, consilier in aparatul municipalitatii Bacau, ii vor inlocui – in Consiliul Judetean (CJ) – pe deputatii Viorica Marcu si Lucian Ciubotariu, ambii de la USL – PNL. Olteanu a fost, in urma cu aproximativ 10 ani, presedintele Rotary Club Onesti, in timp ce Gritcu este cunoscut drept un sustinator al cauzelor de mediu, prin intermediul Centrului Regional de Ecologie.

Marcu si Ciubotariu s-au impus confortabil in colegiile in care au candidat – 5 si 3, de deputati – iar sambata au primit din partea Biroului Electoral Judetean certificatele de castigatori ai alegerilor parlamentare din 9 decembrie. Odata cu plecarea lor din CJ, in Parlament, PNL va nominaliza 2 inlocuitori din lista de supleanti.

Cezar Olteanu
Cezar Olteanu

Cu prilejul sedintei CJ de luni, Ciubotariu si Marcu si-au luat “la revedere” de la colegi, afirmand ca pleaca in Parlament pentru a pune umarul la proiectele vitale ale judetului. “Implicandu-ma in campania pentru parlamentare am constatat ca Romania mileniului 3 arata si altfel. Din start mi-am dorit sa candidez in mediul rural. Acolo sunt oameni de care ma simt mai apropiata. Mi-as dori un an mai linistit. Regret ca plec din Consiliul Judetean”, a declarat Viorica Marcu. Marcu si Ciubotariu s-au remarcat prin “lasarea” acasa a liderilor PDL Bacau Mihai Banu si Gabriel Berca.

Gabi Gritcu
Gabi Gritcu

Lucian Ciubotariu, deputat in colegiul 3, a declarat ca pentru CJ e un moment important ca 2 dintre alesi sa faca spre Parlament. “Puteau fi si mai multi colegi dintre noi in Parlament, imi pare sincer rau de cei care nu au reusit. Colegiul meu este jumatate in municipiul Bacau si jumatate in cele 8 comune limitrofe. Sunt obligat sa cunosc atat realitatile orasului, cat si pe cele din mediul rural. Imi doresc o colaborare frumoasa si pe viitor in CJ. Dati-ne teme sa le rezolvam in Parlamentul Romaniei”, a afirmat Ciubotariu.

Aproape un sfert din CJ s-a aflat in campanie electorala

In ultima luna, CJ s-a aflat in campanie electorala, in conditiile in care mai multi consilieri si-au incercat norocul candidand in diverse colegii uninominale. Din PDL au candidat la parlamentare consilierii judeteni Constantin Draganuta (colegiul 1 Senat), Eugen Ochenatu (colegiul 4 deputati), dar si Petrica Mihaila (colegiul 10 deputati). Din partea PP-DD au candidat la alegerile din 9 decembrie consilierii Razvan Sendrea (colegiul 8 deputati) si Vasile Cautis (colegiul 2 deputati), in timp ce de la USL s-au impus Lucian Ciubotariu si Viorica Marcu.In urma parlamentarelor, judetul Bacau a trimis in forul legislativ 18 alesi – 13 deputati si 5 senatori. PP-DD s-a remarcat prin performanta notabila de a depasi candidatii PDL (ARD) in 12 din cele 14 colegii uninominale. Munca celor din PP-DD nu a ramas nepremiata, partidul lui Dan Diaconescu obtinand in judetul Bacau 2 mandate de deputati si unul de senator.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.