CET Bacau va concedia peste 100 de angajati. Pana in 2015, societatea va avea o schema de personal redusa cu 300 posturi

1

Societatea de termoficare bacauana va concedia 115 angajati. Masura urmeaza sa fie aprobata de Consiliul Local (CL) Bacau la sedinta din 31 martie. Concedierile au loc in contextul investitiilor derulate in grupul 2 cogenerare. Darea acestuia in functiune coincide cu renuntarea CET Bacau la carbune, drept materie prima in procesul de termoficare. Pe cale de consecinta, sectia termoficare va fi desfiintata. Municipalitatea Bacau, patronul CET, se asteapta la economii de 1 milion euro in urma restrangerii schemei de personal. 

In 2008, se arata intr-un proiect de hotarare ce urmeaza a fi discutat de consilierii locali, societatea de termoficare suporta salarii totale in valoare de 5,12 milioane euro. Odata cu asteptata reducere de personal, oficialii municipalitatii sustin ca CET va realiza o economie de peste 1 milion de euro, cuantumul lefurilor fiind estimat la putin peste 4 milioane euro.

Sectia Combustibili va fi cea mai afectata de restructurari, fiind propuse spre suprimare 54 de posturi. La sectia Turbine vor fi restructurate 25 de posturi, in timp ce la sectia Cazane vor fi suprimate 38 de posturi. In prezent, CET Bacau are incadrati 522 de angajati. Prima etapa de restructurare posturi va duce la disparitia a 115 posturi, concedierea colectiva urmand a fi operata in intervalul 15 mai – 15 iulie 2013.

A doua etapa de restructurare a posturilor va fi pusa in opera la mijlocul anului viitor, cand vor fi „radiate” din schema 100 posturi. In vara lui 2015 va fi operata a treia etapa de restructurare, urmand a fi suprimate alte 100 de posturi. In total, in aproximativ 2 ani, CET Bacau isi va diminua schema de personal cu peste 300 de posturi.

Conform expunerii de motive, la sfarsitul lui martie 2013 va fi scos din functiune grupul de 50 MW cu functionare pe carbune, combustibil la care CET va renunta, conform angajamentelor asumate in fata Comisiei Europene de Primaria Municipiului Bacau. Saptamana trecuta, furnizorul de gaz E.ON Gaz a sistat livrarile catre CET din cauza datoriilor enorme acumulate de societate (aproximativ 27 milioane lei). Mai multe mii de apartamente din Bacau au ramas fara apa calda.

Pentru a mai reduce din efortul financiar presupus de plata gazului, municipalitatea Bacau planuieste sa branseze al doilea grup de cogenerare la magistrala Transgaz, CL Bacau aproband deja un proiect de hotarare in acest sens.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Saptamana trecuta, furnizorul de gaz E.ON Gaz a sistat livrarile catre CET din cauza datoriilor enorme acumulate de societate (aproximativ 27 milioane lei). Mai multe mii de apartamente din Bacau au ramas fara apa calda.

    cum adica mai multe mii ?…tot orasu care are cet
    au ramas fara apa calda …cat ?…sunt si acuma fara apa calda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.