Cercetati pentru grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism (VIDEO)

0

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, persoanele cercetate ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de foloase materiale din administrarea unor stabilimente, situate în municipiul Iași, dedicate practicării prostituției.

Astfel, atât în perioada menționată, cât și în intervalele iunie 2021 – noiembrie 2022, respectiv decembrie 2022 – 21 mai 2024, acestea ar fi recrutat persoane interesate să practice prostituția și le-ar fi înlesnit activitățile prin punerea la dispoziție a două imobile, promovarea prin intermediul site-urilor de profil și organizarea logistică a stabilimentelor.

Veniturile obținute din activitatea infracțională ar fi fost colectate și însușite de membrii grupului infracțional.

Din materialul probator administrat în cauză a mai rezultat că, în perioada 2019 –2020, una dintre persoanele cercetate, la diferite intervale de timp și baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi transportat, adăpostit și exploatat, atât pe teritoriul României, cât și al Germaniei, o persoană vătămată majoră, pe care ar fi obligat-o la practicarea prostituției, în folosul său material.

În încercarea de a ieși de sub tutela persoanei în cauză, victima ar fi fost indusă în eroare de către o altă persoană cercetată, care ar fi transportat-o, adăpostit-o și obligat-o să practice prostituția în municipiul Iași.

În cursul zilei de ieri, 21 mai, au fost puse în aplicare, în județele Bacău, Iași și Neamț, 6 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate mai multe arme albe, un pistol cu gaze, înscrisuri, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, într-unul dintre imobilele percheziționate au fost descoperite un salon de masaj erotic și un studio de videochat care ar fi funcționat concomitent.

La data de 21 mai 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a 4 persoane și măsura controlului judiciar față de o alta, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.