Cercetat penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, fals si uz de fals

0

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Bacău au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infractiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals şi complicitate la evaziune fiscala şi spălare de bani.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în perioada 2008-2012, administratorul unei societăţi comerciale întocmit 59 de facturi fictive din care rezulta că patru societăţi comerciale administrate de persoane cu care se afla în intelegere, ar fi prestat diverse servicii în domeniul lucrărilor silvice, în suma totală de 1.433.850 lei.

Sumele de bani au fost achitate către cele patru societăţi iar ulterior administratorii lor ar fi retras din unităţile bancare aceste sume, pe care le-ar fi returnat plătitorului contra unui comision.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului creat bugetului consolidat al statului.

Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de sesizarea instanţei si trimiterea in judecata a celor cinci personae.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.