Cercetari efectuate de politistii din Bacau cu privire la incidente de natura electorala

0

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău efectuează, în baza sesizărilor, cercetări cu privire la sâvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Penal sau de Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

Astfel, în 15 situații polițiștii cercetează împrejurările dispariței unor materiale de propagandă electorală iar în 10 situații se efectuează verificări cu privire la distrugerea unor astfel de materiale.

De asemenea sub supravegherea procurorilor polițiștii efectuează cercetări în nouă situații referitoare la acordarea de bani și produse alimentare sau industriale în scop electoral, în localitățile Buhuși, Tamași, Secuieni, Onești, Sarata, Tg. Ocna, Prăjești, Racova și Dărmănești, urmând a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat .

Alte 10 sesizări referitoare la infracțiuni prevăzute de Codul Penal sunt în atenția polițiștilor care efectuează cercetări pentru a stabili situația de fapt.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale la Legea 67/2004 din care 20 pentru afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit legii și cinci pentru distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale. Totodată efectivele de jandarmi prezente la manifestările publice organizate în timpul campaniei electorale au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea orelor de desfășurare, traseelor de deplasare sau a locului și perimetrului destinat adunării publice.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.