Centura Bacaului a fost scoasa la licitatie pentru 643 milioane lei


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a scos la licitatie proiectul de construire a variantei ocolitoare a municipiului Bacau. Conform primelor informatii, proiectul este estimat la peste 643 milioane lei, sursa de finantare fiind identificata in Fondul European de Dezvoltare Regionala, din cadrul POS Transport, precum si bugetul de stat.

Licitatie Centura BcPotrivit portalului de achizitii publice SEAP, valoarea centurii Bacaului se ridica la 591 milioane lei (fara TVA), alte 52,5 milioane lei fiind prevazute ca suma necesara acoperirii cheltuielilor neprevazute. Cuantumul acestora atinge aproximativ 10 la suta din valoarea intregului contract, o suma considerabila. Societatile interesate, mai precizeaza anuntul publicat in SEAP, vor depune oferte la valoarea estimata de 591 milioane lei, aceasta fiind estimarea de referinta in cadrul procedurii organizate de CNADNR.

Centura Bacaului va masura peste 30 de kilometri, proiectul fiind – in esenta – identic cu cel lasat mostenire, in 2004, de guvernarea Adrian Nastase. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 19 iunie 2013, perioada de constructie fiind stabilita la 24 de luni. Durata contractului acopera alte 24 de luni, cat reprezinta si perioada de garantie a variantei ocolitoare.

La ultima sedinta ordinara a Consiliului Local (CL) Bacau, primarul Romeo Stavarache si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, anuntau ca lansarea licitatiei pentru constructia centurii este o problema de timp si ca deblocarea proiectului este cea mai mare reusita a ultimilor 20 de ani pentru mediul politico-administrativ bacauan.

Soseaua de centura a municipiului Bacau face parte dintr-o suita de proiecte lansate de CNADNR. Potrivit portalului de stiri Yahoo News, autoritatile vor lansa in perioada urmatoare 170 de licitatii pentru construirea de drumuri, valoarea estimata a acestora depasind 20,5 de miliarde lei.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.