Centura Bacaului la standard de autostrada


Ministerul Transporturilor vrea sa construiasca centura orasului Bacau la standard de autostrada. Lungimea soselei de centura a Bacaului are 30,8 kilometri (3,1 milioane de euro / kilometru) si va costa aproximativ 97 de milioane de euro. Centura Bacaului va fi scoasa la licitatie in luna martie a anului 2012 iar lucrarile vor incepe in acelasi an.

Centura Bacaului , va fi astfel , cea mai ieftina autostrada construita vreodata in Romania , avand in vedere ca pana in prezent, costul mediul de autostrada din Romania a fost de 9 milioane de euro.

Cu toate acestea, există diferenţe majore între proiecte în ceea ce priveşte costurile, deşi standardele de cost întocmite de Ministerul Transporturilor stabilesc ca un kilometru să nu coste mai mult de 3,8 milioane de euro la câmpie, 4,9 milioane de euro la deal şi 6,1 milioane de euro la munte.

3 COMENTARII

  1. macar atat sa faca acest guvern incapabil , corupt si demagog !!! Salvati timpul si banii nostri cu aceasta centura a Bacaului ! macar atat sa faceti…

  2. cetatene , daca tu crezi ca se va face aceasta centura asa usor..cum zic ei in 2012..sa inceapa..te inseli..asta e o o batjocora, ca sa ia voturile pdl-u la alegeri in 2012..

  3. Daca s-ar face aceasta Centura a Bacaului ar fi un mare castig pentru oras. Acum sa vedem daca Prefectul si Guvernul se tin de cuvant. Poate asa isi mai spala din „multele” pacate. Cateodata fac mai bine de 1 ora sa traversez orasul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.