Cele mai utile servicii de date


Utilizatorii ocazionali de internet au nevoi foarte limitate de date. De exemplu, pe un simplu site cu jocuri ca la aparate 7777, singurele date de care ai nevoie sunt numele jocurilor și alte astfel de mici detalii. Dar profesioniștii au nevoie de multe tipuri diferite de date și este esențial să le obțină fără probleme. Nu mai suntem în anii 90: companiile care au nevoie de date specifice nu le caută pe Google.

În schimb, lucrează cu o terță parte care le oferă aceste date contra cost. Serviciile de date sunt una dintre cele mai importante industrii astăzi și puteți afla mai multe despre ele în acest articol.

Ce sunt serviciile de date?

Din punct de vedere tehnic, serviciile de date sunt considerate o subcategorie a SaaS (software ca serviciu) și se numesc DaaS (data ca serviciu). Primele servicii DaaS au apărut în 2015, iar scopul lor a fost de a furniza date neîntrerupte și actualizate unor organizații precum Națiunile Unite. De exemplu, atunci când ONU a vrut să cunoască rata șomajului într-o țară africană, nu a fost nevoie să trimită pe cineva în acea țară sau să contacteze autoritățile: pur și simplu a obținut aceste date de la un terț.

În scurt timp, DaaS a devenit un tip de serviciu disponibil în toate industriile. Astăzi, DaaS este definit ca un serviciu care furnizează date pe diferite subiecte organizațiilor și companiilor mari. Unele servicii DaaS stochează și analizează cantități uriașe de date de la astfel de companii.

Cele mai bune exemple de servicii de date

Există multe companii care oferă servicii DaaS, așa că nu este posibil să construiești pur și simplu o listă „best of”: aceste servicii se concentrează pe diferite tipuri de date. Dar putem alcătui o listă cu cele mai cunoscute și mai utilizate servicii pentru diferite industrii.

Oracle DaaS: Acest serviciu este axat pe industria de vânzări. Oracle are informații de contact pentru 300 de milioane de companii și 100 de milioane de afaceri din 240 de țări diferite. Acestea includ numele, adresa, e-mailul și informațiile de telefon. Peste 1,5 milioane de actualizări sunt făcute în această bază de date în fiecare zi, astfel încât să puteți fi sigur că informațiile pe care le conține sunt întotdeauna actualizate. Oracle lucrează cu Dun & Bradstreet pentru a valida și actualiza informațiile din baza de date. Puteți căuta și după industrie: de exemplu, căutarea „automotive” afișează o listă cu toate cele mai mari și mai mici nume din industria respectivă, împreună cu informațiile de contact ale acestora. Oracle DaaS este una dintre cele mai bune opțiuni pentru generarea de rentabilitate a investiției și de noi clienți potențiali.

Snowflake: Această companie oferă un serviciu „all-inclusive”. Puteți stoca datele companiei dvs. pe serverele Snowflake. De asemenea, puteți solicita ca aceste date să fie analizate de Snowflake. Compania definește aceste servicii ca „data warehouse-as-a-service”. Pe lângă toate acestea, puteți cumpăra sau vă puteți abona la date din diferite sectoare. Datele pe care le puteți cumpăra sunt pregătite de diferite companii și vândute pe piața Snowflake (adică acest serviciu nu este oferit direct de Snowflake). Varietatea datelor este destul de impresionantă: există 16 categorii diferite, cum ar fi sănătatea publică, demografie, locație, iar peste 200 de companii își oferă datele spre vânzare pe această platformă.

Infor Birst: Aceasta este o platformă foarte interesantă deoarece permite unei companii să-și creeze propria bază de date DaaS, eliminând nevoia de a achiziționa servicii DaaS de la terți. Cu alte cuvinte, analizează și organizează datele unei anumite companii, făcându-l un DaaS care poate fi utilizat doar în acea companie. Face acest lucru cu propriul algoritm numit „Networked BI”. Acest algoritm analizează toate datele disponibile și le transformă într-un serviciu DaaS care rulează în cloud. De asemenea, oferă și funcții de automatizare și analiză industrială.

Companalyst: Nu poți decide cât să plătești pe cineva într-o anumită poziție? Sunteți sigur că bugetul pe care l-ați alocat pentru munca pe care o externalizați este suficient? Companalyst vă poate ajuta cu ambele. Acesta este un serviciu oferit de salary.com și constă într-o bază de date uriașă de salarii medii din diferite industrii. Când selectați un tip de job, salariul pe care ar trebui să-l plătiți pentru acel job sau intervalul bugetar pe care trebuie să îl setați sunt afișate automat. Companalyst facilitează gestionarea structurilor salariale.

WhoisXMLAPI: Puteți obține informații despre un anumit site web utilizând serviciul Whois. De exemplu, puteți vedea unde este găzduit acel site și cine este webmasterul. Cu toate acestea, acest serviciu gratuit are unele limitări. Cu toate acestea, dacă vă abonați la WhoisXMLAPI, obțineți drepturi de utilizare nelimitate și puteți vedea mai multe informații. Acest serviciu vă permite să accesați informațiile de contact ale administratorilor site-ului web, să verificați disponibilitatea domeniului și să vedeți IP netblocuri. Puteți face mai mult de 10 milioane (500 pe minut) de interogări pe lună.

Guidestar Pro: Acest serviciu este axat pe ONG-uri (organizații non-profit), iar unele funcții sunt disponibile gratuit. Când vă abonați, aveți acces la o bază de date mare unde puteți vedea informațiile de contact ale partenerilor non-profit. Această bază de date conține peste 1,8 milioane de înregistrări și sunt actualizate zilnic. Folosind aceste informații, puteți găsi noi oportunități de parteneriat, puteți analiza capacitatea și sustenabilitatea și puteți căuta după diferite filtre precum geografie – structură organizațională – dimensiunea personalului – metrici financiare. Guidestar oferă și servicii de date personalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.