Cele mai promițătoare Cripto-meme în 2021-2022


Istoria evoluției anumitor criptomonede ne-a demonstrat și nu doar odată că chiar și cele mai absurde (la prima vedere) proiecte au toate șansele de a exploda în ceea ce privește creșterea valorii, capitalizării, etc. Anume din acest considerent, în ultima perioadă se atestă o creștere constantă și observabilă a interesului investitorilor față de criptomonedele de tipul “Meme”.

Deși, din punct de vedere tehnic, nu existe motive reale care ar justifica sau ar prognoza o anumită creștere, totuși, investitorii decid să investească în asemenea criptomonede. Care ar fi factorul care determină asemenea decizii și abordări? Majoritatea experților sunt de părerea că anume marketingul specific și acel hype creat în jurul proiectului determină interesul investitorilor față de așa proiecte. Până la urmă, acesta nu este un lucru negativ – piața criptomonedelor are proprietatea de a se autoregla și, în cazul în care crește interesul față de un anumit activ, evident, crește și valoarea activului respectiv. 

În continuare, în acest articol vorbim despre principalele criptomonede de tipul Meme – proiecte care prezintă interes sporit în prezent, dar și perspectivă în ceea ce privește evoluția acestora în viitor. Dacă sunteți interesat să investiți fonduri în unele dintre aceste criptomonede, vizitați Bitcoin prime – o platformă criptografică de încredere.

    Dogelon Mars

Crearea acestei criptomonede este asociată, în mare parte cu Elon Musk. Creșterea bruscă în valoare, în cazul acestei criptomonede s-a datorat unei erori tehnice. Renumitul CoinMarketCap a afișat date eronate, umflate artificial, mult mai mari decât valoarea reală a criptomonedei. Acest lucru, cu siguranță, a generat interes din partea investitorilor. Acest lucru, fiind combinat cu asocierile greșite cu Elon Musk, au oferit criptomonedei un boost care, la un anumit moment, a poziționat-o în TOP 10 criptomonede din lume (după capitalizarea de piață). 

    Criptomonede care stau în “umbra câinelui”

Succesul Dogecoin nu s-a lăsat uitat, astfel, în prezent există numeroase proiecte create cu scopul de a repeta istoria succesului nemaipomenit. Deocamdată, o mare parte din aceste criptomonede stau în umbra “marelui câine”. Iată câteva exemple relevante de proiecte de acest tip: 

  • KleeKai (KLEE);
  • The Doge NFT (DOG), 
  • Hoge Finance (HOGE);
  • Samoyedcoin (SAMO); 
  • Baby Doge Coin (BABYDOGE). 

    Este necesar de menționat că, nici din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere analitic, aceste criptomonede nu manifestă premise reale de creștere în viitor. Totodată, reieșind din succesul pe care l-a avut deja o asemenea criptomoneda, investitorii merg pe risc în dorința de a-și mări capitalul investit de mii de ori. 

MonaCoin

    MonaCoin, la fel, este o criptomonedă de tip Meme, dar, totodată, această criptomonedă este recunoscută de către guvernul japonez. Respectiv, calificarea de “Meme” aici este foarte subtilă, deoarece se pară că MonaCoin, totuși, este tratată cu o anumită seriozitate. Un aspect distinctiv a acestei criptomonede constă în faptul că MonaCoin rulează pe un blockchain care creează blocuri mult mai rapid decât blockchain-ul BTC. Acesta, de fapt, este unul dintre motivele cheie care a determinat guvernul japonez să accepte această criptomonedă. 

Astfel, acest coin prezintă interes din partea investitorilor reieșind din hype care se poate crea în jurul acestuia, dar, totodată, reieșind și din faptul că MonaCoin este cumva luată deja în serios (cel puțin de către guvernul japonez). 

Criptomonedele menționate mai sus, precum și alte criptomonede de acest tip, cu siguranță, pot aduce profituri, crescând în valoare semnificativ. Factorii decisivi în acest context sunt marketingul specific și hype-ul în jurul criptomonedelor meme. Totodată, este necesar de remarcat că investiția în asemenea criptomonede, în majoritatea cazurilor, se analizează ca o investiție pe termen scurt cu scopul de a-și mări rapid capitalul. 

Concluzie

După succesul impunător pe care l-a avut Dogecoin, au apărut mai multe proiecte de acest tip, iar investitorii își încearcă norocul investind în asemenea proiecte și sperând să prindă un alt Dogecoin, doar că la etapa incipientă. Criptomonedele-meme pot deveni un instrument eficient de creștere a capitalului pe termen scurt. Investitorii încearcă să investească în asemenea criptomonede în speranța că acestea vor crește în valoare senzațional și vor genera profituri rapide. Totodată, practica demonstrează că, dacă să privim asemenea opțiuni de investiții pe termen lung, practic 99% din proiecte de tip meme se prăbușesc. Da, creșterea lor este o tendință reală chiar și în prezent, dar este puțin probabil ca aceasta să fie sustenabilă atunci când tendința generală a pieței se va trece prin anumite schimbări sau corectări de prețuri. Criptomonede meme,  dar și bitcoini poți tranzacționa pe Bitcoin Prime – poți începe tranzacționarea chiar acum! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.