Cele mai importante asociatii umanitare din Bacau s-au alaturat Prefecturii pentru ajutorarea refugiatilor din Ucraina


Luni, 28 februarie, prefectul Lucian Bogdanel s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor umanitare din Bacau ( Betania, FSC, Asociatia Lumina, Crucea Rosie, Caritas, Oratoriul Don Bosco, Centrul Daniel) pentru a pune la un loc toate resursele in scopul ajutorarii refugiatilor din Ucraina:

Am trecut în revistă toate resursele umane şi materiale de care aceste organizații & asociații dispun, cuantificându-le la nivelul Centrului Județean de Conducere şi Coordonare a Intervenției (CJCCI), entitatea-pivot în gestionarea prezentei crize umanitare. Dacă împrejurările o vor cere, ONG-urile umanitare vor fi la dispoziția CJCCI, reprezentanții acestora asigurându-mă de implicarea totală a respectivelor asociații atât cu locuri de cazare, cât şi cu personal specializat în prestarea serviciilor sociale şi acordarea de sprijin umanitar.

În plus, în cursul week-end-ului, am constituit la CJCCI o bază de date cu translatori de limbă rusă, astfel încât autoritățile & instituțiile implicate în gestionarea afluxului de refugiați ucraineni să beneficieze de sprijinul unor traducători ( Ion Cucerescu si Dima Rusu ). În concordanță cu prevederile expres prevăzute de OUG 15 şi HG 277, acte normative publicate duminică seara în Monitorul Oficial, am cerut conducerilor instituțiilor de forță implicate şi a DSP, să sprijine neabătut Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău în gestionarea crizei umanitare şi a afluxului de imigranți ucraineni. IMPORTANT.

Solicit băcăuanilor implicați în preluarea şi transportul cetățenilor ucraineni – din punctele vamale din nordul țării către județul Bacău – să notifice autoritățile cu privire la aceste transporturi, la NUMĂRUL UNIC DE TELEFON: 0758.025.216. Respectivele transporturi, precum şi imigranții ucraineni care intră în județul Bacău trebuie obligatoriu luați în evidențele instituțiilor abilitate.” a transmis prefectul Bogdanel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.