Cele 6 feline de la Onesti au ajuns in Africa de Sud ( Foto)

0

Cele 6 feline de la Gradina Zoologica din Onesti au ajuns in Africa de Sud. Animalele au pasit pentru prima data pe iarba si au inceput sa exploreze noile tarcuri de adaptare.

Cei 4 lei si 2 tigri preluati de VIER PFOTEN de la Zoo Onesti, au ajuns cu bine ieri, in rezervatia LIONSROCK din Africa de Sud, unde unde au pasit pentru prima oara in viata lor pe iarba. Pentru tot restul vietii, felinele vor trai in demnitate, sub soarele african, alaturi de alti peste 100 de lei, tigri, leoparzi sau gheparzi salvati din situatii dificile.

Drumul felinelor catre libertate si o viata mai buna a inceput marti, 9 aprilie, cand au fost tranchilizate si incarcate intr-un camion cu destinatia Zurich. De aici animalele au fost transportate cu un avion cargo pana la Johannesburg, Africa de Sud. Ultimii 300 de kilometri pana in provincia Free State au fost parcursi cu un camion.

Pentru a asigura o eliberare fara stres in tarcul de adaptare, puii de leu – Sara si Hera – au fost primii care au atins pamantul african. La scurt timp, parintii lor – leul Tarzan si leoaica Siba – au facut primii pasi in afara custii de transport si au inceput sa inspecteze tarcul. Familia de lei si-a gasit rapid un spatiu din tarc in care sa se simta confortabil si in siguranta.

LIONS TRANSFER ONESTILIONS TRANSFER ONESTI

„Pentru noi este intotdeauna un moment extrem de emotionant atunci cand felinele ajunse la LIONSROCK ies din custi si simt pentru prima oara sub picioare iarba. Ce face acest transport special fata de altele este ca niciodata nu am mai adus aici niste pui atat de mici”, a declarat Ioana Dungler, Director de Proiecte la VIER PFOTEN International.

Tigrul Tomi si tigroaica Riuua (fosta Gerica) au descins fara probleme in noul lor tarc. Curioase, animalele au explorat zona, fiind in mod foarte vizibil multumite sa se revada dupa calatoria pe care au facut-o in custi separate. Dupa o scurta plimbare, cei doi tigri s-au racorit in bazinul cu apa din interiorul tarcului.
„Animalele au fost tinute in conditii neadecvate. Sunt subnutrite, iar puii de leu sufera de deficiente grave de vitamine si minerale. Printr-o nutritie corespunzatoare, ingrijiri medicale si conditii optime de tinere vrem sa le asiguram un viitor mult mai bun”, a declarat Heli Dungler, presedintele si fondatorul VIER PFOTEN.

LIONS TRANSFER ONESTILIONS TRANSFER ONESTI

Sursa: vier-pfoten.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.