Cel mai bogat „rege al asfaltului” se retrage. Dorinel Umbrărescu vrea să lichideze Tehnostrade și Spedition până la sfârșitul anului

1

Cel mai bogat dintre regii asfaltului renunţă la afacerile care i-au adus o avere. Dorinel Umbrărescu va pune lacătul pe Tehnostrade şi pe Spedition până la finele acestui an, anunță postul de știri DIGI24. 

„Ăsta e trendul din România de azi”, aşa le explică Dorinel Umbrărescu celor de la economica.net motivul pentru care se retrage. Îşi va termina contractele din anii trecuţi după care pune punct. În ultimul deceniu, în apogeul construcţiilor de drumuri, cele două firme deţinute de Dorinel Umbrărescu au avut afaceri de 2,2 miliarde de euro şi au adunat profituri de jumătate de miliard.

Şi totuşi, deşi afacerile erau înfloritoare, companiile au decis deodată să se ţină departe de licitaţiile publice. În ultimii trei ani, nici Tehnostrade nici Spedition nu au mai participat la vreo licitaţie a Companiei Naţionale de Drumuri. Până în 2011, firmele lui Dorinel Umbrărescu au luat grosul contractelor cu statul. Ele au lucrat la autostrada Bucureşti-Ploieşti, au făcut şi tronsonul Timişoara-Lugoj.

Pe lângă autostrăzi au mai bifat şi reabilitarea mai multor drumuri europene, inclusiv E85. Afacerile însă au fost trase pe dreapta – din 2011 activitatea celor două firme s-a limitat la contractele vechi de mentenanţă. Dar chiar dacă îşi scoate companiile din joc, Dorinel Umbrărescu rămâne unul dintre cei mai bogaţi români. Averea sa e estimată la circa 400 de milioane de euro şi deja în 2013 a virat de la construcţia de drumuri la bănci.

Reprofilarea s-a făcut după ce a cumpărat 93% din ATE Bank Romania, pe care a redenumit-o apoi Banca Românească pentru Credit şi Investiţii.

1 COMENTARIU

  1. Toata stima si tot respectul pentru regele asfaltului, merita din plin toate titlurile pe care le-a strins de-a lungul carierei sale. Felicitari! Vom vedea cum vor veni altii din exterior sa liciteze si apoi sa subinchirieze firmelor din tara. …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.