Cei 16 kilometri la profil de autostrada din Centura Bacaului ar putea fi finalizati anul acesta

Publicitate

Conform Economica.net, Dorin Umbrarescu vrea sa finalizeze cei 16 km la profil de autostrada din Centura Bacaului anul acesta. Declaratia a fost facuta de purtatorul de cuvant al CNAIR, Alin Serbanescu :

„Este posibil să finalizeze cei 16 kilometri la profil de autostradă mai devreme decât termenul contractual, dacă se menţine ritmul de lucru”, spune Alin Şerbănescu.

Pentru realizarea primilor kilometri de autostradă din Moldova, constructorul român a cumpărat utilaje noi care au ajuns de vineri pe şantier. Ambiţia celui mai mare constructor român de autostrăzi este să finalizeze anul acesta cei 16 kilometri la profil de autostradă din cei 31 de kilometri cât va avea în total Centura Bacău. Asta în condiţiile în care termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Bacău este primul trimestru din 2022.

Potrivit datelor oficiale, lucrarile la Centura Bacaului au depasit deja 10%. Pentru lucrările la Varianta Ocolitoare Bacău, Umbrărescu a cumpărat buldoexcavatoare şi două compactoare noi , care au ajuns vineri, 5 aprilie, pe şantier.

Contractul pentru Centura Bacaului a fost semnat pe 22 decembrie 2018 iar lucrarile au inceput pe 8 martie 2019. Umbrarescu are la dispozitie 6 luni pentru proiectare si 30 de luni pentru executie. Garantia Centurii Bacaului este de 84 de luni.

Sursa: Economica

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here