CEDO: Interceptările DNA nu încalcă drepturile persoanei urmărite penal


Interceptarea convorbirilor unui urmărit penal nu reprezintă o încălcare a drepturilor acestuia. Decizia aparține Curții  Europeane a Drepturilor Omului, într-o hotărâre dată în cazul unui doctor român care a fost condamnat pentru că solicitase mită. 

Generalul Ștefan Blaj a fost reținut, în 2004, de Parchetul Național Anticorupție după ce complicele său, un locotenent colonel, l-a denunțat ca destinatarul final al unei șpăgi care ar fi facilitat angajarea unei persoane în sistemul medical din penitenciare. Procurorii l-au prins întâi în flagrant pe lococotent colonel și i-au promis o pedeapsă redusă dacă acceptă să-l înregistreze pe ascuns pe medicul militar. Nemulțumit de condamnarea pe care a primit-o în România, medicul Ștefan Blaj a depus o plângere la CEDO.

Blaj a susținut că i-a fost încălcat dreptul la viața privată, tocmai pentru că procurorii l-au înregistrat pe ascuns în timp ce discuta cu denunțătorul. În plus, a precizat că nu exista, în 2004, nici o cale în legea românească prin care să conteste intervenția în viața sa privată. În fine, medicul a reclamat că avocatul care l-a reprezentat nu a avut acces la înregistrările realizate în dosar, ci doar la stenograme.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.