Cea mai lunga eclipsa de Luna din acest secol se va putea vedea la Observatorul Astronomic, pe 27 iulie

Publicitate

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” Bacau va invita la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” sa participati la o sesiune de observatii astronomice in noaptea de 27 spre 28 iulie 2018.

In conditiile in care cerul va fi senin se vor face observatii astronomice intre orele 21:30 si 1:30 asupra eclipsei totale de Luna ce va avea loc in aceasta noapte, eclipsa care va fi vizibila si din Romania. Aceasta eclipsa totala de Luna este vizibila din Europa, America de Sud, Africa, Asia si Australia.

Fenomenul va putea fi observat incepand cu momentul in care Luna rasare (ora 21:00). Luna va fi acoperita in totalitate de umbra pamantului intre 2230 si 0013, perioada in care vom avea cea mai lunga perioada de totalitate din acest secol. Punctul maxim al eclipsei va fi la ora 23:22, atunci cand luna va avea o culoare rosiatica. Tot 27 pe iulie planeta Marte va fi la opozitie (stralucirea maxima a planetei) si in conjunctie cu Luna (foarte aproape de aceasta).

Eclipsele de Luna se produc atunci cand Soarele, Pamantul si Luna se aliniaza, Luna intrand astfel in umbra Pamantului. Daca Luna intra (partial sau total) in conul de umbra al Pamantului, ea se intuneca si capata o nuanta rosiatica – vom avea o eclipsa totala sau partiala de Luna. Cand Luna trece prin conul de penumbra intunecarea ei este mai putin vizibila si atunci fenomenul este eclipsa de Luna prin penumbra.

Persoane de contact: Muzeografi ai Observatorului Astronomic
Telefon: 0234/513724
Pretul biletului pentru observatii astronomice este de 2 lei.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here