Cea mai inovativa metoda de hidroizolatie pentru acoperis te ajuta sa iti creezi o oaza de relaxare la inaltime

Acoperisurile verzi nu reprezinta o inovatie in tari precum Germania sau Elvetia, dar este o practica relativ recent introdusa si in Romania. Este o metoda de a-i reda naturii o bucatica din locul care i-a fost luat, dar mai mult de atat.

   

Aceasta modalitate ecologica de a „imbraca” acoperisurile vine la pachet cu multiple beneficii, si este o solutie excelenta pentru hidroizolatie acoperis. Se poate opta pentru acoperis verde si la bloc, si la casa sau la oricare alt imobil. Diminueaza efectul de sera si reduce poluarea, dar creeaza si o oaza de relaxare la inaltime de care te vei putea bucura din plin. Costurile pentru implementare sunt avantajoase, daca vei colabora cu firme care au experienta in acest domeniu si un portofoliu de proiecte.

Cum se implementeaza acest sistem de hidroizolatie

In termeni simpli, un acoperis verde este exact asa cum ii spune si numele: un acoperis „imbracat” in vegetatie. Se poate opta pentru acoperirea totala sau partiala cu plante verzi, dupa dorinta clientului si nevoia, efectiva, de hidroizolare. Vegetatia folosita poate fi: iarba, lichei, arbusti mici, flori sau orice alte plante verzi care cresc fara interventia omului sau care necesita foarte mici eforturi de ingrijire. Sistemul in sine este format din mai multe straturi, fiecare dintre ele avand un rol bine definit. Membrana antiradacina formeaza o bariera care impiedica radacinile vegetatiei plantate sa patrunda in celelalte straturi. Sistemul de drenaj are aspectul unui cofraj de oua si retine apa in compartimentele sale specifice. Surplusul de apa pluviala este redirectionat spre gurile de scurgere, asigurand performanta sistemului.

Care sunt avantajele de care te poti bucura, pe langa impermeabilizarea acoperisului

Cererea pentru acest sistem de hidroizolatie a crescut semnificativ, si datorita avantajelor cu care vine la pachet asa-numitul „acoperis verde”. Pe rolul sau principal, acela de a stopa infiltratiile de apa prin acoperis, acest sistem asigura si alte beneficii extrem de importante in economia unei locuinte. Cum ar fi:

  • izolarea fonica: nivelul zgomotelor care provin din exterior vor fi diminuate considerabil
  • izolarea termica: acoperisul are capacitatea de a mentine o temperatura constanta in imobil
  • durabilitatea: spre deosebire de alte tehnici de hidroizolare, acest sistem e cel mai durabil
  • creeza un spatiu verde pentru relaxare, de care te poti bucura pe deplin
  • protejeaza mediul inconjurator, diminuand efectele poluarii excesive din marile centre urbane
  • creste valoarea imobilului: prin acest sistem de vegetatie, creste valoarea totala a imobilului

Ce e important sa faci, daca ai in plan implementarea unui acoperis verde

Desi ai acces la informatii de pe Internet si la elementele care stau la baza acestui sistem de hidroizolare pe care le poti cumpara, iti recomandam sa colaborezi – intotdeauna – cu o echipa experimentata in domeniu. Lucrarile de hidroizolatie sunt majore si influenteaza, intr-o foarte mare masura, chiar si structura de rezistenta a cladirii. Desi, in aparenta, pare un sistem usor de pus in practica, sunt aspecte pe care doar o firma specializata in domeniu le poate realiza corespunzator, pentru a garanta calitate.

Hidroizolații-Terase.ro, experti in toate tipurile de hidroizolatie acoperis

Nu vei da gres, colaborand cu Hidroizolații-Terase.ro, o companie cu o vasta experienta in hidroizolatii pentru acoperisuri. Daca vrei un acoperis verde 100% perfect, ia contact cu aceasta echipa. Are un vast portofoliu de clienti si a realizat proiecte deosebite de-a lungul anilor, cu o gama larga de aplicabilitate. Merita!

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here