Ce venit lunar ar trebui să ai pentru a fi eligibil pentru un credit de 60.000 de euro?

0

Există mulți români care iau în considerare posibilitatea de a accesa un credit pentru achiziționarea unui apartament, fie că este vorba despre unul cu două sau trei camere. Pentru cei care doresc să obțină un credit imobiliar de 60.000 de euro, este necesar să beneficieze de un salariu considerabil.

În urmă cu trei ani, prețul unui apartament cu două camere a depășit 70.000 de euro, iar în ultimele luni, pentru aceleași locuințe, românii plătesc înspre 80.000 de euro. Nu mai vorbim de Cluj-Napoca, unde prețurile sunt și mai mari.

Apartamentele cu două camere sunt cele mai dese achiziții în domeniul investițiilor imobiliare, însă, în prezent, puține mai au prețul de 60.000 de euro. De multe ori, dacă există, acestea sunt ridicate înainte de 1989 și nu au mai mult de 50 de mp.

Astfel de locuințe se găsesc în Drumul Taberei, Titan, Miniș – 60.000 de euro negociabil, neutilat, iar în zona Giurgiului și Toporași, prețul unui apartament cu două camere pornește de la peste 59.800 de euro și necesită renovare.

Multe oferte se găsesc și în Drumul Taberei, Militari, Obor, Colentina, Titan și Sălăjan. În aceste zone, apartamentele cu o suprafață de 40-45 de mp ocupă o pondere destul de mare, scrie antena3.ro.

În prezent, românii care vor să își facă un credit imobiliar de 60.000 de euro trebuie să aibă un salariu pe acte de cel puțin 5.000 de lei, pentru a-și permite o rată lunară de 2.300 de lei pe o perioadă de 25 de ani.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.