Ce tipuri de aparate auditive ai la dispozitie si cum sa alegi modelul ideal pentru tine?

0

Ai probleme auditive si vrei sa te bucuri din nou de conversatiile cu cei dragi sau de muzica preferata? Cauta cel mai bun aparat auditiv pentru tine, care sa te ajute sa iti recapeti echilibrul din punct de vedere fizic si psihic si, in acelasi timp, sa ai o viata sociala activa!

Gasirea celui mai bun dispozitiv medical reprezinta un pas foarte important, pe care trebuie sa il faci pentru tine, insa inainte de a investi intr-un model sau altul, este recomandat sa te documentezi despre cele mai importante aspecte pe care sa le iei in considerare.

Cum iti dai seama ca ai nevoie de un aparat auditiv?

Unul dintre primele semne care iti indica faptul ca ai probleme cu auzul apare atunci cand nu mai distingi suficient de clar sunetele care iti sunt transmise. De exemplu, daca atunci cand vorbesti cu cineva iti dai seama ca nu intelegi tot mesajul, atunci inseamna ca este momentul sa mergi la un medic de specialitate, care sa te ajute!

Consulta un ORL-ist!

ORL-istul este cel care iti poate veni in ajutor atunci cand te confrunti cu probleme de auz. Dupa un consult amanuntit si dupa o timpanograma sau o audiograma, in functie de caz, doctorul va sti ce tip de dispozitiv medical sa iti recomande. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta analizelor: nu sunt dureroase, iar rezultatele pot fi interpretate imediat.

Ce aparate auditive ai la dispozitie?

In functie de modul in care sunt concepute, aparatele auditive se impart in cateva categorii importante:

  • retroauriculare – sunt usor de montat dupa ureche, asigurandu-ti un auz excelent, indiferent daca te afli intr-o zona linistita sau intr-una aglomerata. Modelele retroauriculare se numara printre cele mai populare de pe piata si nu trebuie sa-ti faci griji ca sunt vizibile: oamenii sunt extrem de intelegatori cand vine vorba despre probleme auditive;
  • intraauriculare – trebuie sa le introduci in canalul auditiv, iar astfel iti imbunatatesti viata sociala. Discrete si usor de folosit, aparatele intraauriculare sunt moderne si nu au nevoie de o intretinere speciala;
  • reincarcabile – daca celelalte tipuri de aparate auditive functioneaza pe baza de baterii, acestea se conecteaza la priza, pentru a se incarca. Este suficient sa le conectezi seara la priza, pentru ca dimineata sa le folosesti. Mai mult, trebuie sa stii ca cele mai bune modele de pe piata au o autonomie de pana la 72 de ore.

Intretinere

Cand vine vorba despre intretinerea aparatelor auditive, nu trebuie decat sa fii atent la modul in care le depozitezi atunci cand nu le folosesti. Recomandat este sa pastrezi dispozitivele medicale intr-un loc uscat, ferit de umezeala.

Incearca un aparat auditiv de proba

Daca vrei sa fii convins cand alegi aparatul auditiv potrivit pentru tine, trebuie sa stii ca poti folosi unul de probabil timp de 2 saptamani. In aceasta perioada iti vei da seama daca ai nevoie de un aparat retroauricular, intraauriculare sau reincarcabil.

De la WeSound.ro iti poti comanda dispozitivul medical potrivit, atunci cand te hotarasti in privinta unuia. Mai mult, trebuie sa ai in vedere si accesorii care te ajuta sa iti imbunatatesti experienta, asa cum sunt: telecomanda cu ajutorul careia poti sa setezi volumul sau commuter-ul pe care il poti conecta la televizor sau laptop. Daca la un moment dat intampini defectiuni tehnice, nu ezita sa apelezi la un service aparate auditive!


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.